• 29 Μαρτίου, 2024

Λακωνία: Ετσι αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση βιασμού της 13χρονης που έμεινε έγκυος

 Λακωνία: Ετσι αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση βιασμού της 13χρονης που έμεινε έγκυος

Η φρικτή υπόθεση βιασμού της 13χρονης στην Μάνη έχει συνταράξει όχι μόνο την Λακωνία αλλά το πανελλήνιο. Πώς όμως αποκαλύφθηκε το δράμα που βίωνε το κορίτσι, το οποίο βιάστηκε τόσο από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από αλλοδαπούς και πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο το παιδί της σε μαιευτήριο των Αθηνών;

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό περιβάλλον της, όταν άρχισε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως, ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη. Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες άρχισε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού.

Κατά πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», δε, την Τετάρτη η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.

«Υπήρχαν ενδείξεις κακομεταχείρισης των παιδιών»

Μαρτυρίες αναφέρουν πως όλα τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν παραμελημένα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τα ανήλικα τέκνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως μόλις άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο πατέρας της ανήλικης οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση αλλά με τα ναρκωτικά.

Τι υποστήριξε η ανήλικη

Βάσει, λοιπόν, με όσα υποστήριξε η ανήλικη φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και έναν Βούλγαρο, που ζούσαν σε οικισμό της Αν. Μάνης. Μετά την κατάθεση της ανήλικης που υπέδειξε τα δύο συγκεκριμένα άτομα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, με τους ίδιους να παραδέχονται μεν τη συνεύρεση με τη 13χρονη, να αρνούνται ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενοι ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Το μαρτύριο, όμως, για το κορίτσι δεν φαίνεται να τελειώνει εκεί. Κατά ισχυρισμούς της ιδίας και όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Live News», κακοποιήθηκε σεξουαλικά και τον Φεβρουάριο του 2023 από συγγενή της, μετά τη χορήγηση «περίεργων» ουσιών, ενώ το εν λόγω πρόσωπο εμφανίζεται να είναι και ο πατέρας του νεογέννητου παιδιού. Ο συγκεκριμένος άνδρας μάλιστα πλέον κρατείται στις φυλακές για άλλο αδίκημα.

Οι αποκρουστικές αποκαλύψεις έχουν και συνέχεια, καθώς όπως γνωστοποιείται, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και άλλου προσώπου από τον ίδιο οικογενειακό κύκλο, που κατηγορείται ότι κακοποίησε τη 13χρονη όταν εκείνη έφυγε από το μαιευτήριο μετά τον τοκετό και τη φιλοξένησε στο σπίτι του στην Αθήνα.