Διαμαρτυρία οδηγών ταξί με 57 μαύρες σημαίες

 Διαμαρτυρία οδηγών ταξί με 57 μαύρες σημαίες

Σε πορεία από τη λεωφόρο Αθηνών μέχρι το υπουργείο Μεταφορών οι οδηγοί ταξί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Παναγιώτης Μαυρίκης, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πρώτο θέμα της κινητοποίησής του αποτελεί η εθνική τραγωδία στα Τέμπη. «Το πρώτο θέμα που βάζουμε με τις 57 μαύρες σημαίες είναι το ζήτημα της ασφάλειας στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους σιδηροδρόμους» είπε.

Επίσης, κατήγγειλε έχουν αποβεί άκαρπες όλες οι προσπάθειες για συνάντηση με το υπουργείο και αντικείμενο τα προβλήματα του κλάδου εδώ και πολύ καιρό.

«Στις πολυεθνικές, επιδότηση γερή, στους ταξιτζήδες τίποτα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε λύσεις στα προβλήματα, όπως και για το αφορολόγητο (12.000) και το αφορολόγητο πετρέλαιο» τόνισε.

«Στο όνομα του κέρδους μας κλέβουν τη δουλειά οι πολυεθνικές και διώχνουν από εμάς το επιβατικό κοινό. Στην ίδια αντίληψη είναι και α ο νόμος που φτιάξανε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που για εμάς θα είναι υποχρεωτικά από το 2026, ενώ για τους ανταγωνιστές μας ισχύει από το 2030 και με επιδότηση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα