Ηλιούπολη: Νέα στοιχεία για τον προπονητή που βίαζε ανήλικες αθλήτριες – Οι αποκαλύψεις των γειτόνων, η απάντηση της αδερφής – Το συμβάν με την καραμπίνα (vid)

 Ηλιούπολη: Νέα στοιχεία για τον προπονητή που βίαζε ανήλικες αθλήτριες – Οι αποκαλύψεις των γειτόνων, η απάντηση της αδερφής – Το συμβάν με την καραμπίνα (vid)

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως γνωστός προπονητής τάε κβον ντο, ο οποίος είχε δική του σχολή, βίαζε ανήλικες μαθήτριες του από το 2009. Νέες αποκαλύψεις για την δράση του βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ σημαντικές είναι και οι μαρτυρίες των γειτόνων του και ενός συναδέλφου του.

Πώς προσέγγιζε τις ανήλικες

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 44χρονος που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, προπονούσε καθημερινά αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως ανήλικα παιδιά. Και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του αυτή προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες με ηλικία 12-16 ετών και αφού τις εκθείαζε αρχικά για τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα έτσι ώστε να έχουν πολύωρες και κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στη συνέχεια, τόσο στο γυμναστήριο -πριν και μετά τις προπονήσεις- όσο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις μαζί και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι πράξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τις ανήλικες μαθήτριες.

Ο κατηγορούμενος με αυτό τον τρόπο από το 2009 μέχρι και το 2020 φέρεται να βίασε τουλάχιστον 5 κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί όμως εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις τόσο πριν το 2009 όσο και μετά το 2020.

Αμέσως μετά την πράξη του ο 44χρονος εκβίαζε τις ανήλικες, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο. «Αν πείτε στους γονείς σας κάτι, θα αυτοκτονήσω και υπεύθυνες θα είστε εσείς» τους έλεγε σύμφωνα με τον Alpha. Ο κατηγορούμενος προπονητής διατηρούσε ένα προφίλ οικογενειάρχη, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη σύζυγό του βρίσκονται σε διάσταση.

Εικόνες από το γυμναστήριο-κολαστήριο του προπονητή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο προπονητής είχε μετατρέψει τον ημιώροφο σε προσωπικό του χώρο και όταν κάποιος τον ρωτούσε γιατί έμενε εκεί φαίνεται πως έλεγε επειδή περνούσε δύσκολα οικονομικά.

Ο χώρος περιλαμβάνει έναν καναπέ – κρεβάτι, ένα ψυγείο, μία τηλεόραση και καρέκλες και μια ελληνική σημαία κρεμασμένη στο παράθυρο που περιορίζει την ορατότητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο του Mega υπάρχουν ρούχα και αθλητικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο χώρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή και για αν διαπράξει κάποιους από τους βιασμούς.

Συνάδελφος προπονητή: Έκανε βόλτες τα ανήλικα κορίτσια με την μηχανή του

Ο φερόμενος ως βιαστής συνήθιζε να γυρίζει με τη μηχανή ή το αυτοκίνητό του νεαρές αθλήτριες στο σπίτι μετά την προπόνηση ενώ ο συνάδελφος του καταθέτει πως επί δέκα χρόνια τον έβλεπε να κάνει βόλτες με ανήλικα κορίτσια με τη μοτοσικλέτα του.

«Μόλις το είδα αντέδρασα. Λέω καλά εντάξει είναι μια φορά πήρε μια αθλήτρια την πήγε σπίτι της, εντάξει. Συνεχώς γινόταν όμως αυτό το πράγμα με διαφορετικές αθλήτριες. Αυτό το παρατηρώ εγώ πάνω από δεκαετία. Δεν του έκανα παρατήρηση, μια φορά είχε συζητηθεί με μια κυρία που έφερνε την κόρη της στη σχολή και ήταν και πρωταθλήτρια. Και της λέω “τι συμβαίνει; Μια με τη μια μια με την άλλη”. Πρωί – απόγευμα μία η μία κοπέλα μία η άλλη κοπέλα. Και στο αυτοκίνητο τον είχα δει δύο φορές αλλά στη μηχανή πάρα πολλές φορές. Μικρές οι κοπέλες. Αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Διακριτικός πάντα, σοβαρός στην προπόνηση. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μέσα στο χώρο», λέει ο προπονητής, κ. Ιωάννης Χιωτάκης.

Το περιστατικό με την καραμπίνα και την πρώην σύζυγο του προπονητή-βιαστή

Ο συνάδελφος και γείτονας του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι όταν ο κατηγορούμενος χώρισε με την πρώην σύζυγό του, έσπασε όλο το σπίτι και άρπαξε μια καραμπίνα, ανέβηκε στην ταράτσα και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

«Ένας αστυνομικός πως τον αφήνει να έχει μια σχολή που πηγαίνουν παιδιά;», ρωτάει ο γείτονας του προπονητή Τάε Κβο Ντο για το περιστατικό στο παρελθόν.

ε

Εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Τάε Κβο Ντο: “Εμείς τον θεωρούμε ήδη παρελθόν”

«Τέτοιοι δάσκαλοι δεν πρέπει να υπάρχουν στον χώρο μας, τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να υπάρχουν καν σε μια κοινωνία. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ομοσπονδία Τάε Κβο Ντο, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των γεγονότων, μπήκε στη διαδικασία να επικοινωνήσει με τον κ. Αυγενάκη. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να φύγει από τον αθλητισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Τάε Κβο Ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

«Εμείς τον θεωρούμε ήδη παρελθόν για ό,τι φέρεται να έχει κάνει, είναι ξένο σώμα για εμάς. Η Ομοσπονδία Τάε Κβο Ντο αποφάσισε να μην κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως είναι λογικό. Αν είχαμε καταγγελία, να είσαστε σίγουροι ότι πρώτοι εμείς θα είχαμε πάει το θέμα στον εισαγγελέα. Θέλουμε να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον ελληνικό αθλητισμό. 

Εγώ μένω στη γειτονιά, στο διπλανό σπίτι. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση κλισέ και θα πω ότι έπεσα από τα σύννεφα όταν το έμαθα, γιατί είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει υπερβολικά το παιδί του. Ακόμη και την εποχή που τα σωματεία μας ήταν κλειστά λόγω COVID, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βγάλει το εισόδημά του, για να θρέψει το παιδί του», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδοπαυλάκης.

Ομοσπονδία Τάε κβο ντο: “Ντροπή για το τέρας”

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε κβο ντο εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη προπονητή που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες. Η ΕΛΟΤ τονίζει ότι δεν είχε λάβει κάποια καταγγελία από γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες και πως έλαβε γνώση των γεγονότων από τα τηλεοπτικά κανάλια. Η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα τον είχε αποπέμψει από την οικογένεια του αθλήματος και θα τον είχε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί», ενώ, καταλήγοντας, αναφέρει ότι θα ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του εν λόγω προπονητή, τον οποίο ανακοινώνει πως θα διαγράψει από τις τάξεις της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ έχει ως εξής:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του Τάε κβο ντο συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε κβο ντο, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο Τάε κβο ντο και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τς τάξεις της».

Τι υποστηρίζει η αδερφή του

Την ίδια στιγμή, η αδερφή του κατηγορούμενου δηλώνει επιφυλακτική για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και περιμένει τις εξελίξεις.

«Αντιμετωπίζω την κατάσταση ρεαλιστικά και όποιο κόστος μπορεί να έχει. Είμαι η αδελφή του Α. Έχουμε “πέσει από τα σύννεφα”. Αν αποδειχθεί αυτό, είμαστε συγκλονισμένοι, τραυλίζουμε όλοι… Εγώ μία που θα δω τα μάτια του και μία που θα καταλάβω αν τα έχει κάνει. Μετά ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω όποιον πει κάτι κακό για εμένα και τη μητέρα μου αν έχει κάνει όλα αυτά ο αδελφός μου. Είμαστε μια πολύ φτωχή οικογένεια, με ποιότητα και ήθος. Με αγάπη και αφοσίωση έχουμε μεγαλώσει», είπε η ίδια στο Star.

«Ο Α. ξεκίνησε από 5 ετών να κάνει αυτό το άθλημα – από εκεί και πέρα άνοιξε τη σχολή του το 2004 – ήμουν και εγώ αθλήτρια, κάναμε και οι δύο πρωταθλητισμό. Ο Α. είχε μπει και στην εθνική ομάδα. Άνοιξε τη σχολή του και θυσίασε τη ζωή του γι΄ αυτό το άθλημα επειδή αγαπούσε πολύ τα παιδιά και ήθελε να προσφέρει. Πολλά παιδιά έφευγαν από άλλες σχολές και πήγαιναν σε αυτόν. Προσέφερε στα παιδιά, ασχολούταν μαζί τους. Τα παιδιά τον αγαπούσαν, ήταν και αυστηρός», υπογράμμισε.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στον προπονητή αποδίδεται ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά πέντε κορίτσια, ανήλικα κατά τον χρόνο των πράξεων, στον χώρο της Σχολής πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, πλησίαζε ανήλικες αθλήτριες του, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του. Στη συνέχεια, στον χώρο του γυμναστηρίου ή και στο σπίτι του βίαζε τις ανήλικες αθλήτριες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στα οχήματά του συλληφθέντα, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Σχετικά Άρθρα