ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσιάρα: Στη φαντασία του και μόνο οι δήθεν ποινές-χάδι

 ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσιάρα: Στη φαντασία του και μόνο οι δήθεν ποινές-χάδι

Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης σχετικά με τη διάχυση ευθυνών που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών έχει εξελιχθεί μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος ανήγγειλε ότι θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για την κλοπή σιδηροδρομικού υλικού, και πως η ποινή ίσως να είναι ισόβια «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τις ποινές χάδια που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας και οι οποίες «κόστισαν και στην ασφάλεια αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας». Πρόσθεσε δε ότι η κλοπή και κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού θα μετατραπεί σε κακούργημα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που επισήμανε ότι «η μετακίνηση σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων την οποία προκαλεί μια τέτοια κλοπή, καθώς και οι βλάβες και οι καταστροφές που αυτή συνεπάγεται, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη όταν επέρχεται θάνατος πολλών προσώπων ήδη από τον Ιούνιο του 2019 με το νέο Ποινικό Κώδικα».

Και τονίζει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «ως ιατρός λογικό είναι να αγνοεί το Ποινικό Δίκαιο».

Ωστόσο, τον κάλεσε να «σταματήσει, όμως, τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα στην πλάτη των ανθρώπων που πενθούν και στην πλάτη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ζητά την αλήθεια».

Οι δήθεν «ποινές – χάδι» είναι στη φαντασία του κ. Τσιάρα

Εδώ και 20 ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μην αναλάβει τις ευθύνες της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στην αρχή φταίει ο σταθμάρχης, μετά φταίμε όλοι μαζί, άρα κανένας συγκεκριμένα, τώρα φταίει δήθεν και ο ποινικός κώδικας του 2019.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας εξήγγειλε ότι θα προβλέψει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού αν από αυτή μπορεί να επέλθει θάνατος.

Αποκρύπτει, όμως, σκόπιμα ότι η μετακίνηση σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων την οποία προκαλεί μια τέτοια κλοπή, καθώς και οι βλάβες και οι καταστροφές που αυτή συνεπάγεται, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη όταν επέρχεται θάνατος πολλών προσώπων ήδη από τον Ιούνιο του 2019 με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Άρα, οι δήθεν «ποινές – χάδι» για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιάρας είναι στη φαντασία του και μόνο. Ως Ιατρός λογικό είναι να αγνοεί το Ποινικό Δίκαιο.

Ας σταματήσει, όμως, τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα στην πλάτη των ανθρώπων που πενθούν και στην πλάτη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ζητά την αλήθεια.

Σχετικά Άρθρα