Νέα Σμύρνη: Καταθέτει η 14χρονη θύμα βιασμού-μαστροπείας – Δίωξη για κακούργημα στους 3 συλληφθέντες – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

 Νέα Σμύρνη: Καταθέτει η 14χρονη θύμα βιασμού-μαστροπείας – Δίωξη για κακούργημα στους 3 συλληφθέντες – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Κατάθεση στις Αρχές δίνει η 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τρεις άνδρες στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως η ανήλικη αγνοούνταν μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο εντοπίστηκε και επέστρεψε στη δομή ανηλίκων.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 3 συλληφθέντες

Νωρίτερα, στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος τριών ανδρών που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά την 14χρονη μαθήτρια.

  • Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. 

Στα κινητά τηλέφωνα των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά 7 βίντεο με την ανήλικη.

Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που ζούσε η ανήλικη

Όπως έγινε γνωστό το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν λίγα 24ωρα όταν η αδερφή αλλά και η φίλη της 14χρονης που διαμένουν στην ίδια δομή αντιλήφθηκαν ότι λείπει, κάτι που φαίνεται να συνέβαινε συχνά.

Σύμφωνα με τους λειτουργούς του Ιδρύματος, η ανήλικη έφυγε μόνη της από το ίδρυμα στις 14:30 ώρα την Κυριακή (19.03.2023) και επέστρεψε σε αυτό τη Δευτέρα το πρωί στις 8.15. Διέφυγε πάλι στις 20.00 της Δευτέρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας η κοινωνική λειτουργός ενημερώθηκε από μια ανήλικη που φιλοξενείται επίσης στο ίδρυμα ότι η 14χρονη είχε επαφές με έναν άνδρας ονόματι Ταχίρ περίπου 30 ετών.

  • Η κοινωνική λειτουργός μίλησε με την 14χρονη η οποία της ανέφερε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23:00 της 19/03/2023 έως 07:30 ώρα της 20/03/2023 που είχε φύγει από το Ίδρυμα, βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν εκ των οποίων ήταν κλεισμένη σε δωμάτιο χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω.

Η κοινωνική λειτουργός προσπάθησε να μεταπείσει την 14χρονη να μην φύγει ζητώντας μάλιστα και τη βοήθεια της αδερφής της που διαμένει επίσης στο ίδρυμα.

  • Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η 14χρονη ανέφερε στην αδερφή της ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Ταχίρ και είχαν συμφωνήσει να λαμβάνει 100 ευρώ για κάθε συνάντησή της ενώ της παρείχαν σπίτι στην Ελευσίνα για τις συνευρέσεις της όπως και ρούχα και εσώρουχα.

Η αδερφή της πήρε το κινητό της 14χρονης προκειμένου με αυτό τον τρόπο να την εμποδίσει να φύγει από το ίδρυμα, ωστόσο έφυγε χωρίς να έχει μαζί της το κινητό τηλέφωνο.

  • Λίγο μετά άγνωστος άνδρας πήρε στο τηλέφωνο της 14χρονης και απάντησε η αδερφή της, προσποιούμενη ότι ήταν η κάτοχος του τηλεφώνου. Έτσι πληροφορήθηκε ότι η αδερφή της είχε ραντεβού στο μετρό της Αγίας Μαρίνας για να πάει στην Ελευσίνα.

Πάνω από 50 φορές δηλώθηκε η εξαφάνιση της 14χρονης μέσα σε τρία χρόνια

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη. Μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, είχε δηλωθεί πάνω από 50 φορές η εξαφάνιση της.

Η 14χρονη, το απόγευμα της Τρίτης, όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο Παίδων για να το εξετάσει ιατροδικαστής και στην συνέχεια θα μεταφερόταν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και όχι στην δομή φιλοξενίας.

  • Την ίδια ώρα οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι κάθε εξαφάνιση, αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο με τρία ραντεβού που έκλειναν οι μαστροποί, με πελάτες-βιαστές της μικρής μαθήτριας.

Μια κατάσταση απαράδεκτη, που καταδεικνύει την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν ένα παιδί από τα μόλις 11 του χρόνια του. Προφανώς χωρίς κανέναν έλεγχο, μπαινόβγαινε από ένα ίδρυμα ανενόχλητο, δίχως κανένας να γνωρίζει που πήγαινε, με ποιους συναντιόταν και τι έκανε, για να καταλήξει σήμερα, στα 14 του χρόνια, παγιδευμένο στα δίχτυα ενός αλλοδαπού μαστροπού να εκδίδεται σε ρυπαρά ξενοδοχεία στο Μεταξουργείο.

Την ίδια ώρα, οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι ερευνούν με προσοχή τη συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμούν πως έχει βάθος. Αυτό που ψάχνουν είναι εκτός από το αρχείο του μαστροπού «Ταχίρ», τις επαφές τόσο του ιδίου όσο και της μικρής για να φθάσουν στο πελατολόγιο και το κυριότερο να διαπιστώσουν αν και άλλα ευάλωτα κοριτσάκια έχουν πέσει στα δίχτυα της διαστροφής που είχε απλώσει στα social media, για να «γραπώνει» πελάτες.

Οι διάλογοι με τον «Ταχίρ»

Εν τω μεταξύ, σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα τη 14χρονη μαθήτρια που έπεσε στα νύχια του αδίστακτου αλλοδαπού μαστροπού «Ταχίρ» που την έπαιρνε από το ίδρυμα της Αθήνας και την εξέδιδε σε βρώμικα ξενοδοχεία του Μεταξουργείου.

  • Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πληροφορίες και τις έρευνες των αρχών, ο 28χρονος, άνδρας σε ρόλο «Μίχου»χρησιμοποιούσε ως πεδίο δράσης το Instagram και έκλεινε τα ραντεβού των πελατών με το κοριτσάκι ενώ καλούσε την ίδια να πάνε για «δουλειά» την οποία αποκαλούσε «βίζιτα» στέλνοντας σε greeklish τα εξής μηνύματα: «Gia douleia pame», «Gia vizita».

Οι αστυνομικοί, κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό τηλέφωνο του μαστροπού «Ταχίρ» που διαμένει στην Ελευσίνα αλλά και των τριών Ελλήνων ανδρών όλοι τους κάτοικοι Ελευσίνας σε ενός εκ των οποίων βρέθηκαν 7 αρχεία βίντεο και ένα screenshot στα οποία φαίνεται η 14χρονη μαθήτρια σε προκλητικές πόζες ενώ έχουν καταγραφεί και οι πράξεις συνουσίας με έναν μυστηριώδη αλλοδαπό με το όνομα «Ρουσλάν».

  • Ουσιαστικά απεικονίζεται ο βιασμός του παιδιού τον οποίο όπως παραδέχθηκε ο κάτοχος του κινητού, παρακολουθούσε ο Ταχίρ και οι άλλοι δύο και τραβούσαν βίντεο! «Ο “Ταχίρ” και ο Ε.Σ κατόπιν σχετικών ερωτήσεων παραδέχθηκαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23:00 της 19ης Μαρτίου έως 05:30 της 20ης Μαρτίου, βρίσκονταν στο ξενοδοχείο (αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου) το οποίο βρίσκεται επί της οδού (αναφέρεται η οδός) στο Μεταξουργείο από κοινού με την ανήλικη και έναν ακόμη φίλο τους ονόματι “Ρουσλάν” αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 22 ή 23 ετών με αριθμό τηλεφώνου (αναφέρεται ο αριθμός). Ο “Ταχίρ” και ο Ε.Σ ανέφεραν ότι ο Ρουσλάν προέβη σε συνουσία με την ανήλικη ενώ οι ίδιοι παρακολουθούσαν τραβώντας βίντεο».

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει: «Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε σήμερα 21/03/2023 από τα ΜΜΕ για την είδηση αναφορικά με ένα 14χρονο κορίτσι από ίδρυμα στην Αθήνα, που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα, με δημοσιογραφικά site και δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης.

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ας θυμηθούμε ότι, μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του».

Σχετικά Άρθρα