Πολιτική θύελλα: Αποκαλυπτικά βίντεο και εικόνες για τον ρόλο της αστυνομίας στη νέα μεγαλειώδη πορεία για τα Τέμπη – Κουκουλοφόροι… ετοιμάζονται υπό την προστασία των ΜΑΤ

 Πολιτική θύελλα: Αποκαλυπτικά βίντεο και εικόνες για τον ρόλο της αστυνομίας στη νέα μεγαλειώδη πορεία για τα Τέμπη – Κουκουλοφόροι… ετοιμάζονται υπό την προστασία των ΜΑΤ

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νέας μαζικής απεργιακής κινητοποιήσης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ την ίδια ώρα γεννούν πολλά ερωτήματα οι εικόνες που δείχνουν κουκουλοφόρους προστατευμένους από τα ΜΑΤ.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το avgi.gr, φαίνεται η προκλητική διάλυση της ειρηνικής πορείας από τα ΜΑΤ. Ειδικότερα, όπως φαίνεται, ομάδα ΜΑΤ προχωρά με ταχύ βήμα -προφανώς επιθετικά- προς το πλήθος που κινείται προς την Οδό Ομήρου. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ορμούν προς μια ομάδα διαδηλωτών, κάνοντας μεταξύ άλλων χρήση χημικών.

Μάλιστα, στο βίντεο καταγράφονται και οι φωνές των διαδηλωτών που απευθύνονται με οργή και απορία στα ΜΑΤ ρωτώντας «γιατί χτυπούν τον κόσμο» ενώ άνθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν να γλιτώσουν από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων…

Την ίδια στιγμή, σε ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται ακόμη μια προκλητική διάλυση της πορεία και συγκεκριμένα στην Οδό Πατησίων.

Ένα άλλο βίντεο καταγράφει τη σχεδόν «δολοφονική» πορεία γερανού της αστυνομίας στην οδό Ακαδημίας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη.

Ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία και προσκρούει με δύναμη πάνω σε κάδο απορριμάτων, ενώ ακριβώς δίπλα στέκονται διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες με κουκουλοφόρους να βρίσκονται πίσω από διμοιρία MAT στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων σύμφωνα με το in.gr.

Οι κουκουλοφόροι είναι ντυμένοι σαν αντιεξουσιαστές, ενώ «διορθώνουν» ο ένας τον εξοπλισμό του άλλου, χωρίς να ενοχλούνται από την παρουσία της Αστυνομίας.

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες έχει αναρτήσει στο Twitter ο χρήστης Red Salute που ρωτάει ειρωνικά με κεφαλαία γράμματα: «ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ;».

Όπως είναι φυσικό, κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν δεκάδες αρνητικά σχόλια για τη στάση της Αστυνομίας, άλλοι χρήστες κάνουν πλάκα, ενώ άλλοι ρωτούν σε ποιο σημείο τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με τον Red Salute να απαντάει ότι οι φωτογραφίες είναι από την οδό Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου.

Το θέμα της αναίτιας επέμβασης των ΜΑΤ με ξύλο και χημικά έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις καθώς σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δείχνει τι ακριβώς εννοούσε με την υποκριτική της συγγνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη».

Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επικαλούμενος το αποκλειστικό βίντεο του Κώστα Παπαντωνίου και του avgi.gr.

«Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες» σχολιάζει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα