• 28 Μαρτίου, 2024

Δύο βίντεο ντοκουμέντο: Έρευνα της ΓΑΔΑ για τον “δολοφονικό” γερανό- Εκτεθειμένη για αστυνομική βία η κυβέρνηση

 Δύο βίντεο ντοκουμέντο: Έρευνα της ΓΑΔΑ για τον “δολοφονικό” γερανό- Εκτεθειμένη για αστυνομική βία η κυβέρνηση

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ξεκινάει έρευνα από τη ΓΑΔΑ για το περιστατικό με τον γερανό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αποτυπώνει έναν γερανό της ΕΛΑΣ να παρασέρνει κάδους απορριμάτων που προσπαθούσαν να βάλουν στον δρόμο διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένας από τους κάδους να χτυπήσει διαδηλωτή.

Τα βέλη στρέφονται προς την ΕΛΑΣ για το γεγονός ότι ο κάδος τραυμάτισε τον διαδηλωτή και θα μπορούσε να έχει προκληθεί ως και δυστύχημα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να δίνει εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

Από τη ΓΑΔΑ, λοιπόν, ξεκινάει έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της ΕΛΑΣ. Είναι περίεργο, πάντως, το γεγονός ότι αστυνομικές πηγές ανέφερεαν ότι ο γερανός είχε μεταβεί στο σημείο για να απομακρύνει το όχημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, το οποίο δέχθηκε επίθεση. Κάτι το οποίο είναι ανακριβές, αφενός λόγω της χρονικής διαφοράς μεταξύ των δύο συμβάντων, και αφετέρου επειδή ο γερανός κινήθηκε εναντιον διαδηλωτών και ουδεμία σχέση μπορεί να είχε με κάτι που συνέβη σε μεγάλη απόσταση. Η κ. Γεροβασίλη, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει κατηγορηματικά την συνάφεια των δύο συμβάντων.

Στο σημείο όπου έχει γίνει η λήψη του βίντεο, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από αναρχικούς και στην προσπάθεια διαφυγής σημειώθηκε το περιστατικό.

Δείτε τα βίντεο:

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ η Όλγα Γεροβασίλη

Ψευδείς χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη τις διακινούμενες απ’ την ΕΛ.ΑΣ. διαρροές που αναπαράγουν κάποιοι ότι δήθεν ο γερανός της αστυνομίας που λίγο έλειψε να πατήσει διαδηλωτές, το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγαινε να απομακρύνει το υπηρεσιακό όχημά της, που νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθαρίζει με δήλωσή της πως «ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα» και τονίζει πως «οι εν λόγω «διαρροές», οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι». 

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα σήμερα επί της οδού Ακαδημίας, κατά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, «αστυνομικές πηγές» διακινούν την παντελώς ψευδή πληροφορία ότι δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση με θραύση κρυστάλλων.
Ουδέν ψευδέστερο.

Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;

Οι εν λόγω «διαρροές», οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της.

Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται».