• 29 Μαρτίου, 2024

Τέμπη: Πάει στη Βουλή ο Καραμανλής μετά από τις αντιδράσεις – Η ΝΔ καλεί και Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Γεραπετρίτη

 Τέμπη: Πάει στη Βουλή ο Καραμανλής μετά από τις αντιδράσεις – Η ΝΔ καλεί και Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Γεραπετρίτη

Ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής υποχρεώθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από τη στάση του και μετά την τραγωδία των Τεμπών, να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεται στη διάθεση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τηλεφώνησε στον Κώστα Τασούλα και του ζήτησε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη (15/3).

Ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, απέρριψε το αίτημά του ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία «είναι περιχαρακωμένη» και θα γίνει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που είχε απορρίψει ο κ. Τασούλας εξυπηρετώντας τη βούληση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, στις 11 το πρωί.

Από το περιβάλλον του βουλευτή Σερρών της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Καραμανλής θέλει η πρώτη του παρέμβαση, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη να είναι σε θεσμικό πλαίσιο και όχι σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, την σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτή ο νυν Γιώργος Γεραπετρίτης και οι πρώην διατελέσαντες υπουργοί Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ.