• 28 Μαρτίου, 2024

Κούγιας για Τέμπη: Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το φορτίο του εμπορικού τρένου και τους ιδιοκτήτες του

 Κούγιας για Τέμπη: Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το φορτίο του εμπορικού τρένου και τους ιδιοκτήτες του

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την τραγωδία στα Τέμπη, όταν το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου ο χρόνος σταμάτησε για 57 επιβάτες του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό αλλά και για δεκάδες άλλους που αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Οι ευθύνες αλλά και τα αίτια για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη εξακολουθούν να αναζητούνται. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τη δήλωση που έκανε σχετικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υπεράσπισης σε 11 οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. «Έχω πλέον τη δικογραφία στα χέρια μου από χθες. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποιο συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκριθεί έκρηξη και πυρκαγιά», δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος.

«Διαπιστώσαμε και εμείς ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία πυρκαγιά κάτι τέτοιο. Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα, όπως διαπιστώθηκε και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το που φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων;», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχοντας τη εμπειρία των Τεμπών που για πρώτη φορά μέχρι τον Άρειο Πάγο εφαρμόστηκε η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Εκεί καταδικάστηκαν όλοι οι υπεύθυνοι. Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί. Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων.