Καραθανασόπουλος: Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού 

 Καραθανασόπουλος: Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού 

«Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού και φιλικό για το κέρδος», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη, χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica».

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «προτεραιότητα αυτού του κράτους είναι η ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου» και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μην ξέρει πού είναι δύο τρένα και να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Επίσης, τόνισε ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών της ΕΕ, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, οδήγησε στον τεμαχισμό του ΟΣΕ και στην ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τμήματος, αυτό των δρομολογίων, και η ασφάλεια πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω κόστους. Επικαλέστηκε τη σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που δείχνει ότι η τηλεδιοίκηση είναι μόλις στο 13% του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου της ΕΕ λόγω κόστους, με αποτέλεσμα το 2021 να σκοτωθούν σε δυστυχήματα με τρένα 636 άνθρωποι ενώ έγιναν 97 μετωπικές συγκρούσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «η “απελευθέρωση” σήμανε και την αποψίλωση του ΟΣΕ από το έμπειρο εργατοτεχνικό δυναμικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη συνεχή εννιαήμερη εργασία στον σιδηρόδρομο που σημαίνει εντατικοποίηση και εξουθένωση. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μηχανοδηγοί, τεχνικοί, σταθμάρχες με μπλοκάκι και όλα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο ούτε διασφαλίζει την εργασία και πολύ περισσότερο δεν προστατεύει τους ίδιους τους εργαζόμενους από ατυχήματα, στα οποία οι ίδιοι θρηνούν θύματα».

«Οι μεγάλοι αγώνες που γίνονται πρέπει να οδηγήσουν σε καταδίκη των υπευθύνων, να αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και η ψήφος όσων διαδηλώνουν να είναι ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Ή θα συνεχίσουμε να ματώνουμε και να θυσιάζουμε τις ανάγκες στον βωμό της κέρδους ή θα βαδίσουμε στον δρόμο της ριζικής ανατροπής», κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Σχετικά Άρθρα