• 29 Μαρτίου, 2024

Χαμός στο Βόλο με την Κωνσταντοπούλου: “Ο Μπέος κάνει ό,τι του καπνίσει στα δικαστήρια”

 Χαμός στο Βόλο με την Κωνσταντοπούλου: “Ο Μπέος κάνει ό,τι του καπνίσει στα δικαστήρια”

Απίστευτες σκηνές στα δικαστήρια του Βόλου κατά την εκδίκαση μίας μήνυσης. 

Η συνήγορος υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε ευθέως τους δικαστές για ανοχή και μεροληπτική στάση απέναντι στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Αχιλλέας Μπέος κάνει ό,τι του καπνίσει στα δικαστήρια, παρακάμπτοντας με κυνικό τρόπο τη νομιμότητα», με αποτέλεσμα «οι πολίτες του Βόλου αισθάνονται απόλυτη ανασφάλεια όταν έχουν τον Μπέο απέναντί τους».

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης, ανέφεραν τα gegonota.news, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε και έντονα φραστικά επεισόδια τόσο με την πρόεδρο, όσο με τον εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου.

Συνεχίζοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι σε προηγούμενη δικάσιμο, οι σύμβουλοι του Αχιλλέα Μπέου τιμωρήθηκαν με ποινή λιπομαρτυρίας, αλλά όταν πριν λίγες ημέρες αναβλήθηκε η δίκη, επειδή η ίδια ήταν ασθενής, εισήχθησαν στο δικαστήριο για εξέταση οι λιπομαρτυρίες και έγιναν δεκτές.

«Ο Μπέος είναι ο γενικός δερβέναγας. Σας είχε πει ότι δεν θα έρθουν και το έκανε πράξη», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε ότι είναι σοβαρά όσα συμβαίνουν.

«Ασκήθηκαν διώξεις χωρίς λόγο», είπε και πρόσθεσε ότι ο Αχιλλέας Μπέος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αντιμετωπίζονται πάντα ως προνομιούχοι μάρτυρες. «Δεν υποβάλλονται στη βάσανο της διαδικασίας ενώ καταστρατηγούν αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ο Μπέος κάνει ό,τι του καπνίσει στα δικαστήρια…», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κόντραμε την πρόεδρο του δικαστηρίου

Σε ό,τι αφορά τις λιπομαρτυρίες και την επίθεση στην έδρα, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσέχει τον τρόπο της και η τελευταία απάντησε: «Εγώ προσέχω τον τρόπο μου, αλλά να τον προσέχει και το δικαστήριο».

«Τους αθωώσατε για τη λιπομαρτυρία και αυτό είναι αδιανόητο», συνέχισε η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αναφερόμενη στους συμβούλους της δημοτικής αρχής Βόλου, και πρόσθεσε ότι «ο Μπέος κάνει ό,τι θέλει και με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνονται να λιπομαρτυρήσουν, όσοι λιπομαρτυρούν.

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δει τα σχετικά έγγραφα, τονίζοντας ότι με τέτοια έγγραφα «πληγώθηκε» η χώρα, αναφερόμενη στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας από το Νοσοκομείο του Βόλου στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας.

Για την ιστορία, η υπόθεση αφορούσε τη διαμαρτυρία πολιτών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στις 13 Μαρτίου 2017, επειδή δύο μέλη της κίνησης είχαν σηκώσει πανό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της εκποίησης του Βιολογικού.