Σέρρες: Νέα μεγάλη πορεία με συνθήματα κατά Καραμανλή

 Σέρρες: Νέα μεγάλη πορεία με συνθήματα κατά Καραμανλή

Μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Σέρρες σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Για τρίτη φορά, μέσα σε διάστημα οχτώ ημερών, η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του  Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ, της συντονιστικής Μαθητών και των Σωματείων και Φορέων του Νόμου Σερρών ήταν μεγάλη με κοινό αίτημα την αναζήτηση ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης για τους 57 νεκρούς του τραγικού  σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Κρατώντας πανό και πλακάτ και με συνθήματα «εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»,  «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», μαθητές, φοιτητές, άτομα όλων των ηλικιών έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών ενώ όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξε σύνθημα με προσωπική αναφορά στον μέχρι πρότινος Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή όταν η πορεία πέρασε από το δρόμο μπροστά από το πολιτικό του γραφείο. Και από αυτή την συγκέντρωση δεν ξεχάστηκε το θύμα της φονικής έκρηξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και αρκετές φορές ακούστηκε το σύνθημα «στις Σέρρες ο Βασίλης, στα Τέμπη οι φοιτητές, στο βωμό του κέρδους χάνονται ζωές».

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν το σωματείο επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών, ο φοιτητικός σύλλογος σχολής μηχανικών ΔΙΠΑΕ Σερρών, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Νομού Σερρών, το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΣ Σερρών, το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Σερρών, το σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα, ο σύνδεσμος φιλάθλων Πανσερραϊκού Τσε Γκεβάρα κλαμπ, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Σερρών, ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Νομού Σερρών και ο Σύλλογος κινητικά αναπήρων Νομού Σερρών.

Πηγή: ΕΡΤ