ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι… ο Γεράκης(MARC) προβάλλει ως “λαγός” για τις επόμενες μετρήσεις

 ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι… ο Γεράκης(MARC) προβάλλει ως “λαγός” για τις επόμενες μετρήσεις

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινωνία η τακτική της κυβέρνησης να διαχύσει παντού τις ευθύνες της για το «έγκλημα των Τεμπών» επιστρατεύοντας  κάθε επικοινωνιακό εργαλείο και κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία. Ο Αλέξης Τσίπρας πιάνει το σφυγμό της κοινωνίας και δεν παρεκκλίνει από το δρόμο του «σεβασμού».

Το τρίπτυχο επικοινωνία, επικοινωνία και πάλι επικοινωνία που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης του γυρίζει μπούμερανγκ και γίνεται απόλυτα εμφανές ότι από το Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού μετέρχονται κάθε μέσου προκειμένου να επαναφέρουν την πολιτική κατάσταση σε μια κατάσταση «κανονικότητας».

Τα παρωχημένα τσιτάτα περί συντεχνιών και συνδικαλισμού που «αλλάζει χρώμα», στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι δεν στοχεύουν σε τίποτε περισσότερο από το να συγκρατήσουν την “αιμορραγία” που υφίσταται η ΝΔ.

Βασική πληγή για τον κ. Μητσοτάκη η οριστική αποκαθήλωση του εφευρήματος του επιτελικού κράτους που στα μάτια πλέον όλων αποδείχτηκε πελατειακό κράτος με στόχο τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου σε βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.

  • Οργή προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ και η ωμή εξυπηρέτηση που έκανε ο δημοσκόπος του Μαξίμου όπως τον χαρακτηρίζου Θωμάς Γεράκης με την εταιρεία MARC στον ΑΝΤ1.

Προτού ακόμη κηδευτούν τα παιδιά των Τεμπών η εταιρεία με τις ελεγχόμενες οικονομικές και φορολογικές συναλλαγές με χωματουργικές εταιρείες και απευθείας αναθέσεις που ακουμπούν και την υπόθεση των υποκλοπών πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνει ένα ξεκάθαρο damage control για το λογαριασμό του Πρωθυπουργού.

«Πριν ακόμη προλάβουν οι οικογένειες να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control για τον Μητσοτάκη. Ντρέπεται και η ντροπή…» σχολίασε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

  • Στη μέτρηση ωστόσο δεν αποτυπώνεται παρά η ραγδαία φθορά της ΝΔ και η βύθιση κάτω από το 30%. Πληροφορίες θέλουν την μέτρηση αρχικά να αποτυπώνει πολύ μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που καταγράφηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.

Το γεγονός ότι ούτε η δεξαμενή των αναποφάσιστων επηρεάστηκε σημαντικά από την απώλεια των 2,5 μονάδων της ΝΔ και την ίδια στιγμή να παρουσιάζει κάμψη έστω και οριακή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ της τάξης του 0,1 δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι ο στόχος της μέτρησης ήταν να τεθεί μια νέα βάση εκκίνησης για τις επόμενες μετρήσεις μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα εκτιμούν από την αντιπολίτευση.

Επικοινωνιακή εικόνα

Όλα γίνονται παρατηρούν από το ΣΥΡΙΖΑ για τις ανάγκες αναδόμησης του κατεστραμμένου προφιλ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με το υπουργικό να μετατρέπεται σε σκηνή δραματουργίας υπό τις οδηγίες του Αμερικανού επικοινωνιακού συμβούλου Γκρινμπεργκ.

  • Απέναντι σε αυτή την εικόνα ο Αλέξης Τσίπρας κρατά χαμηλό προφίλ και μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να κάνει την παραμικρή παρέμβαση σε κλίμα και ύφος έξω από τα όρια έχουν βάλει οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας έχοντας παραστεί σε δυο κηδείες των παιδιών φίλων και συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τις δηλώσεις όπως και να μπει σε πρώτο πλάνο. Η βουβή παρέμβασή του υπαγορεύεται απο τις ίδιες τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίσει τις «βουβές» παρεμβάσεις για να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας.

  • Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με σιδηροδρομικούς οι οποίοι καταγγέλλουν ακόμη και τώρα την κυβέρνηση για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης την ώρα που και η δικαιοσύνη εμφανίζει ολιγωρίες όπως καταγγέλλουν και οι δικηγόροι των θυμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους τη δικογραφία ενώ ήδη ο τομεάρχης μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω καταγγελιών των εργαζομένων για παραποιημένα ηχητικά που βγαίνουν στη δημοσιότητα μιλά για αλλοίωση στοιχείων και καταστροφή εγγράφων, με τους παραιτημένους διοικητές του ΟΣΕ να παραμένουν στα γραφεία τους και τους εισαγγελείς να μην κάνουν ακόμη έφοδο στα κεντρικά του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα