Τέμπη: “Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα”

 Τέμπη: “Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα”

Η Βασιλική ήταν μία απο τις τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς επέβαινε μαζί με το αγόρι στο επιβατικό τρένο, Intercity 62 με το αγόρι της Στέλιο.

Οι δύο τους, την ώρα της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, βρίσκονταν στην καφετέρια του επιβατικού, το οποίο και βρίσκεται στο δεύτερο βαγόνι μετά και την αμαξοστοιχία. Η Βασιλική περιέγραψε και τις πρώτες στιγμές που βίωσε την ώρα της σύγκρουσης, αναφέροντας: «Ημασταν στο εστιατόριο, όπως σας είπα, και κάποια στιγμή έγινε μία έκρηξη, ένα μπαμ. Εγώ ήμουν πλάτη, κοίταζα προς Αθήνα. Οταν έγινε η έκρηξη, ήταν σαν να ερχόταν άλλο πάνω μας, ήρθε ένα βαγόνι πάνω μας, οπότε εκείνη τη στιγμή οι λαμαρίνες και τα σίδερα ήρθαν στο πρόσωπό μας», είπε για τα πρώτα δευτερόλεπτα του δυστυχήματος.

«Καταφέραμε να βγούμε έξω από μία τρύπα στο έδαφος, εμείς ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί καθώς αν δεν το ξεπεράσουμε σήμερα και αύριο, θα το ξεπεράσουμε κάποια μέρα. Τι να πω για όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν μέσα, καθώς το εστιατόριο ήταν γεμάτο και όλα αυτά τα παιδιά χάθηκαν και ζητάω συγγνώμη απ΄ όλα αυτά τα παιδιά, εγώ ντρέπομαι», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ότι όταν βγήκαν έξω από το τρένο δεν υπήρχαν ασθενοφόρα, γεγονός που της επισήμαναν και οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν στο σημείο. «Εβγαιναν άνθρωποι τραυματισμένοι και δεν υπήρχαν ασθενοφόρα για να μπουν μέσα και να μπουν στο νοσοκομείο. Είχε έρθει το πούλμαν για να μεταφέρει τους ανθρώπους στα σπίτια τους και να τους πάνε στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είχαν έρθει ακόμα τα ασθενοφόρα».

Είπε, παράλληλα, ότι χρειάστηκε να καλέσει τον πατέρα της και να του πει να καλέσει ο ίδιος την Αστυνομία, καθώς δεν ανταποκρινόταν στις δικές της κλήσεις. «Είμαι τυχερή που ζω σε αυτήν τη χώρα και πρέπει να ευχαριστήσω. Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα, ήρθαν στο νοσοκομείο υπουργοί που νοσηλευόμουν και με ρωτούσαν αν ήθελα κάτι και μου έλεγαν περαστικά. Στους ανθρώπους που πέθαναν, στα παιδιά τι θα πουν; Να σταματήσουν να μιλούν όλοι, να κλείσουν όλοι τα στόματά τους και μετά να βγουν να πουν συγγνώμη και περαστικά στις οικογένειες», συμπλήρωσε η Βασιλική.

Είπε ότι τις τελευταίες ημέρες οκτώ ημέρες δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί, λόγω και του δυστυχήματος καθώς ανησυχεί και για το αγόρι της. Επέρριψε σε όλους ευθύνες, αναφέροντας ότι όλοι φταίμε, καθώς δεν είχε υπάρχει αντίδραση για ό,τι γινόταν.

Σχετικά Άρθρα