• 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη απέτυχε – Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

 Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη απέτυχε – Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Με την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του προεδρείου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών S&D, που διεξάγεται στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε, το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη «ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες, καθώς και την αποτυχία του επιτελικού κράτους, όπως ονομάζει ο πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία «προοδευτική πολιτική εναλλακτική, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά για μία κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους θεσμούς και τη δημοκρατία».

Στην κορυφή της ατζέντας τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας

Και ανέφερε πως σήμερα, οι εργασίες ξεκίνησαν με μία συζήτηση για τη δίκαιη μετάβαση και την ενεργειακή φτώχεια.

«Επισκεφθήκαμε επίσης τη Μέλισσα, ένα κέντρο το οποίο βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες να ενσωματωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους», προσέθεσε.

«Τώρα, στο προεδρείο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία», όπως είπε.

Και διευκρίνισε πως «θα ξεκινήσουμε με τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, που θα αποκλιμακώσουν το κόστος ζωής που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων, καθώς και την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους».