• 29 Μαρτίου, 2024

Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων – Έρχονται διώξεις για δύο νέα άτομα

 Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων – Έρχονται διώξεις για δύο νέα άτομα

Τις πρώτες απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών φαίνεται να έχει στα χέρια της η Ανακρίτρια Λάρισας στην οποία παρέδωσαν τις εκτιμήσεις τους οι δυο δικαστικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή για να συντάξουν πόρισμα για το δυστύχημα.

Με βάση αυτά που καταγράφουν οι δύο πραγματογνώμονες στις γνώμες που έχουν σχηματίσει μετά από την μελέτη και αξιολόγηση κάθε στοιχείου και τεχνικού σημείου για το πριν και το μετά της φονικής σύγκρουσης, θα κινηθεί από εδώ και πέρα η έρευνα για την υπόθεση.

Δεν αποκλείεται επίσης, όσον αφορά το τεχνικό μέρος, να ζητηθούν εκτιμήσεις για πιο εξειδικευμένα ζητήματα που θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως προκύπτουν κατά την διαδικασία.

Παράλληλα δεν αποκλείεται ακόμη και την Πέμπτη (09/03), μία ημέρα πριν την Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, να δρομολογηθούν νέες ανακριτικές πράξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον φάκελο από την σύλληψη του σταθμάρχη και μετά.

Έτσι εκτιμάται πως ενδέχεται άμεσα να απαγγελθούν κατηγορίες σε νέα πρόσωπα με πιο πιθανό, σε αυτήν την φάση, να κληθεί να λογοδοτήσει στην δικαστική λειτουργό ο επιθεωρητής που όρισε τις βάρδιες των σταθμαρχών αλλά και ο σταθμάρχης που φέρεται να εγκατέλειψε το πόστο του πριν την λήξη του ωραρίου του.

Έχουν ταυτοποιηθεί 56 άνθρωποι – Παραμένει αταυτοποίητη η 23χρονη φοιτήτρια

Στις 56 ανήλθαν οι ταυτοποιήσεις εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ταυτοποιήθηκαν δηλαδή όλοι οι σοροί ή τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν με 56 αγνοούμενους, ενώ η 57η που είναι η 23χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια για την οποία προσήλθε η μητέρα της και έδωσε DNA για διασταύρωση, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί, αφού δεν εντοπίστηκε ποτέ το παραμικρό της γενετικό ίχνος στα συντρίμμια και στην γύρω περιοχή.

Ο 56ος νεκρός που ταυτοποιήθηκε είναι ένας άντρας από τη Συρία, για την αναζήτηση του οποίου είχε προσέλθει στις Αρχές ένας ομοεθνής του φίλος και συγκάτοικος του και είχε δηλώσει πως το θύμα είχε έναν αδελφό που διαμένει στην Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα συντρίμμια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έχουν μεταφερθεί σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή Κουλούρι της Λάρισας για την ενδελεχή του εξέταση από τους πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί, διαδικασία που παραμένει σε εξέλιξη.