Τέμπη: Ο σταθμάρχης δεν καταλάβαινε το σήμα που του έδινε το Παλαιοφάρσαλο

 Τέμπη: Ο σταθμάρχης δεν καταλάβαινε το σήμα που του έδινε το Παλαιοφάρσαλο

Περισσότερα στοιχεία για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση.

Όπως αποκαλύπτει το OPEN, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου δυσκολευόταν να συνεννοηθεί με τους συναδέλφους καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει άμεσα τα σήματα που του έστελναν.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος σταθμάρχης του Παλαιοφαρσάλου έστειλε σήμα εκκίνησης της αμαξοστοιχίας Intercity 62 από τον τοπικό σταθμό με κατεύθυνση προς Λάρισα, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης φέρεται να μην κατάλαβε στην αρχή τι ακριβώς σημαίνει.

Αντιλαμβανόμενος ο έμπειρος σταθμάρχης ότι υπάρχει αυτή η δυσκολία στη συνεννόηση, κάλεσε γύρω στις 22:40 με τον σταθμάρχη που είχε την απογευματινή βάρδια στη Λάρισα, αλλά εκείνος του απάντησε πως έχει φύγει από τον σταθμό.

Μάλιστα, ο σταθμάρχης από το Παλαιοφάρσαλο φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του στον συνάδελφό του από την Λάρισα και τον ρώτησε γιατί δεν παρέμεινε στη βάρδια μέχρι να περάσει και το Intercity για να μην είναι μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης.

Σημειώνεται πως η απογευματινή βάρδια του σταθμάρχη Λάρισας έληγε στις 23:00 και από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι είχε διαχειριστεί όλη τη μέρα 35 τρένα και με δεδομένο ότι το μοιραίο Intercity αναχώρησε από τον σταθμό της Λάρισας στις 23:04, δεν έχει κάποια ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα