• 29 Μαρτίου, 2024

Μετρό: Αλλάζουν οι ώρες λειτουργίας μέσα στην απεργία

 Μετρό: Αλλάζουν οι ώρες λειτουργίας μέσα στην απεργία

Για 4 και όχι για 6 ώρες -όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- θα λειτουργήσει σήμερα 8/3 το μετρό. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κηρύχθηκε, ωστόσο, αποφασίστηκε να διευκολυνθεί για κάποιες ώρες η μετακίνηση των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, το μετρό θα κάνει δρομολόγια σήμερα από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Στην αρχή είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει από τις 11 μέχρι τις 5 όμως αυτό άλλαξε στη συνέχεια.

Ο ηλεκτρικός και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.

  • Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κλειστοί οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά» (Ηλεκτρικός): Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  1. από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  2. από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  1. από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  2. από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  3. από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  4. από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  5. από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  6. από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και
  7. Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Τι ώρα είναι οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 12:00 της Τετάρτης στα Προπύλαια.

Οι προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη συγκέντρωση θα είναι στις 11:30 το πρωί στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, οικοδόμοι, τρόφιμα – ποτά, φάρμακο, χημική, ενέργεια, τύπος – χαρτί, ιματισμός – δέρμα, μέταλλο, επισιτισμός – τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, ταχυμεταφορές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, δικηγόροι, γυμναστές.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, στο σιδηρόδρομο, ναυτεργατικά σωματεία, Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, μαζικοί φορείς του Πειραιά.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής, ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.
  • Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία στις τράπεζες και στο εμπόριο, Σωματεία λογιστών και καθαριστριών, Σωματεία Υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, Σωματείο δήμων.
  • Νοσοκομεία Παίδων (Γουδή): Σωματεία υγειονομικών και της ειδικής αγωγής, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αθήνας