• 28 Μαρτίου, 2024

Κατρίνης: Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη – Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε, η Ελλάδα χρειάζεται ανασύνταξη

 Κατρίνης: Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη – Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε, η Ελλάδα χρειάζεται ανασύνταξη

«Στην πολιτική η ‘’συγνώμη’’ ποτέ δεν αρκεί, μόνο οι πράξεις αρκούν και μετράνε’’ τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στους χειρισμούς και τις ευθύνες της κυβέρνησης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι 4 χρόνια στην εξουσία και ακόμα δεν λειτουργούν οι υποδομές τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης για την ασφάλεια των επιβατών του σιδηρόδρομου» σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν ήρθε χθες στην εξουσία, έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας εδώ και 4 χρόνια και μια κυβέρνηση εκλέγεται για να διορθώσει τις παθογένειες και όχι να τις παρακολουθεί και να τις διαιωνίζει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την Hellenic Train λέγοντας πως εγείρονται ερωτηματικά για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Hellenic Train στις 29 Νοεμβρίου 2019, μια συμφωνία που εγκαινίασε ένα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μιχαλης Κατρινης, καινοφανές πλαίσιο που απάλλαξε την εταιρεία από συμβατικές υποχρεώσεις της, την ίδια στιγμή που επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.

«Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες. Δεν ενδιαφέρεστε για αυτούς.

Έχετε συναισθηματική και ψυχική απόσταση από τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων, δεν νοιάζεστε για όσους δεν είναι ισχυροί, για όσους ταξιδεύουν με το τρένο, για όσους χρειάζονται το δημόσιο νοσοκομείο, για όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο» σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη απογυμνώθηκε. Η φούσκα του ψηφιακού κράτους έσκασε» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας ότι η σηματοδότηση, η τηλεδιοίκηση και η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου ήταν ευθύνη της κυβέρνησης.

Και υποστήριξε πως πρόκειται για μια ευθύνη που αυτή η κυβέρνηση δεν ανέλαβε, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, που είχαν διατυπωθεί εγγράφως και αρμοδίως, για την επικινδυνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο μόλις πριν 3 ημέρες χαρακτηρίστηκε το πιο επικίνδυνο σε όλη την Ευρώπη από το δίκτυο Bloomberg και λειτουργεί με το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου επιβατών εδώ και καιρό, σύμφωνα με την έκθεση του Βρετανικού γραφείου οδικού δικτύου και σιδηροδρόμων, μόλις στις 23 Φεβρουαρίου.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την Ελλάδα του ‘’πάμε και ό,τι γίνει’’. Η χώρα χρειάζεται μια συνολική πολιτική ανασύνταξη και οι μόνοι που μπορούν να την επιβάλλουν είναι οι πολίτες με την ψήφο τους. Αρκετά πληρώσαμε μια αυτοδυναμία που μετατράπηκε σε απόλυτη αδυναμία να προστατευτεί η ζωή των πολιτών. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, με ισχυρούς θεσμούς, με πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, που θα έχουν τη δύναμη να ελέγξουν, να προστατεύσουν, να σταθούν ανάχωμα σε όσους θυσιάζουν τα πάντα για τα ιδιωτικά τους συμφέροντα» κατέληξε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: iedeisis.gr