Σε εφέτη ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη

 Σε εφέτη ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας δρομολογεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος, με έγγραφό του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζητά από το Σώμα να λάβει απόφαση προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Η έρευνα, η οποία αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, πλην του ήδη κατηγορούμενου σταθμάρχη, σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, επιθεωρητή κυκλοφορίας και άλλους, που θα ελεγχθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εποπτεία και ρύθμιση του δικτύου και μάλιστα σε ημέρα που θα υπήρχε αυξημένη επιβατική κίνηση.

Παράλληλα, η Οικονομική Εισαγγελία προσανατολίζεται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα, είτε με την ανάσυρση υποθέσεων από το αρχείο είτε με αυτοτελή νέα έρευνα, για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, η υλοποίηση ή μη των όρων τους, καθώς και οι λόγοι τη μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονταν σε κάθε ανάθεση αλλά και τα δαπανηθέντα χρήματα σε κάθε φάση.