Νέα συλλαλητήρια για τη φοβερή τραγωδία στα Τέμπη – Ακινητοποιημένα μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακός, τρένα

 Νέα συλλαλητήρια για τη φοβερή τραγωδία στα Τέμπη – Ακινητοποιημένα μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακός, τρένα

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για σήμερα Κυριακή για το φρικιαστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τη λαϊκή οργή να μην έχει ακόμη κοπάσει για τις ελλείψεις, και τις παραλείψεις που οδηγήσαν στην τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Σε εξέλιξη βρίσκεται 48ωρη απεργία από το Σάββατο (04/03) που προκήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Ως εκ τούτου, κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, δεν πραγματοποιείται.

Μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα συνταχθεί υπόμνημα με όλα τα προβήματα που αφορούν στον σιδηρόδρομο και θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τα ζητήματα ασφαλείας. Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

  • Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Κυριακή (05/03) στις Γραμμές 1,2 και 3 του μετρό, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σιδηροδρομικοί στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα, για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Ταυτόχρονα, το Σωματείο ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους πως «παρά τις προειδοποιήσεις γραπτές και προσφορικές από τα Συνδικάτα Εργαζομένων, αναφορικά με τα προβλήματα και τα κενά ασφαλείας, την απουσία μέτρων προστασίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι αρμόδιοι κώφευαν επιδεικτικά».

Ακόμα, οι ίδιοι συμπληρώνουν:

  • «Προφανώς, αποτελούν θιασώτες του “αν δεν προκύψει η αναποδιά, τότε δεν λαμβάνουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε”. Και να που η αναποδιά προέκυψε και μάλιστα έλαβε δυσθεώρητες και αβάσταχτες διαστάσεις, φέρνοντας στα χείλη μας αναπάντητα “γιατί;”. Γιατί οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία σε Θέματα ασφαλείας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις να στοιχίσουν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και να στερήσουν μια για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους; Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη γι αυτό και δε θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη!».

Σχετικά Άρθρα