Τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου σταθμάρχη μετά τη σύλληψή του: ”Κουβαλάω φέρετρα στην πλάτη μου…”

 Τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου σταθμάρχη μετά τη σύλληψή του: ”Κουβαλάω φέρετρα στην πλάτη μου…”

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας μετά τη σύλληψή του για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: ”Κουβαλάω φέρετρα στην πλάτη μου…”.

Ο 59χρονος δεν απολογήθηκε στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για την Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη, «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές.

Ο δεύτερος μηχανοδηγός που ακούγεται στη συνομιλία, δεν είναι ο μηχανοδηγός της υπερταχείας 62, αλλά τρένου από Λάρισα για Βόλο και μιλάει στον μηχανοδηγό που είναι από τον Βόλο.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ και αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές.

Το λάθος του σταθμάρχη την βραδιά που στοίχησε στη ζωή σε 57 συμπολίτες μας καταγράφεται στην κονσόλα του σταθμαρχείου της Λάρισας.

Tο βράδυ της Τρίτης η επιβατική αμαξοστοιχία κινείται στη μπλε γραμμή στο ρεύμα ανόδου προς Θεσσαλονίκη. Ο σταθμάρχης της Λάρισας στις 23.04 δίνει εντολή στο μηχανοδηγό να συνεχίσει την πορεία του, βάζοντας το τρένο στο ρεύμα καθόδου, δηλαδή εκεί που κινείται και η η εμπορική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Το τρένο άλλαξε πορεία, γιατί πολύ απλά ο σταθμάρχης ξέχασε τα κλειδιά στην προηγούμενη θέση ενώ θα έπρεπε να τα έχει γυρίσει.

Σχετικά Άρθρα