• 29 Μαρτίου, 2024

Θα καταγγείλει και τον Ράμμο ο Ανδρουλάκης για τα περί “νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού”;

 Θα καταγγείλει και τον Ράμμο ο Ανδρουλάκης για τα περί “νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού”;

Κατά την ακρόασή του από την επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου (που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων) ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος αναφέρθηκε και στο παράνομο λογισμικό Predαtor. Είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι σαφές ότι είτε στα χέρια κρατικής υπηρεσίας είτε στα χέρια ιδιώτη μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία στην οποία θα λειτουργεί η τακτική του εκβιασμού. Θα μαζεύονται αθέμιτα πληροφορίες για πρόσωπα, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να τεθεί θέμα νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού. Είναι απολύτως σαφές ότι είναι πρόβλημα».

Η κρίσιμη αναφορά του είναι η, ενδεχόμενη, «νόθευση του πολιτικού παιχνιδιού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκεί. Το ερώτημα είναι εάν συμφωνεί με την αναφορά Ράμμου ή έχει σκοπό να τον καταγγείλει σχετικά με το σαφές υπονοούμενο που εμμέσως τον αφορά- παρότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής.

Διότι, εν τέλει, ο Χρήστος Ράμμος επισημαίνει με τον δικό του τρόπο τους κινδύνους στους οποίους αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, όταν έκανε λόγο για το περιβάλλον εκβιασμών που μπορεί να επηρεάσουν τις πολιτικές (μετεκλογικές) εξελίξεις. Σε μεγάλο βαθμό, το ίδιο είχε πει και ο Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ήταν σαφής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν είπε λέξη για τις αιχμές Ράμμου. Το κόμμα του ήταν, όμως, επιθετικά λαλίστατο με την αναφορά Τσαπανίδου.