Τέμπη: Ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου – Τι απαντούν Πυροσβεστική και Hellenic Train

 Τέμπη: Ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου – Τι απαντούν Πυροσβεστική και Hellenic Train

Νέα ερωτήματα γεννά η λάμψη κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων, και δίνει νέα διάσταση στην τραγωδία, μετά από δημοσιεύματα περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα προέβη σε διευκρινίσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης των δύο τρένων και η πυρκαγιά που προκλήθηκε στα βαγόνια:

Χθες (2/3), ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, έκανε λόγο για δύσκολες συνθήκες στον τόπο του δυστυχήματος.

«Οι διαδικασίες δεν σταμάτησαν και ολοκληρώνονται αυτή την ώρα. Όντως προκλήθηκε πυρκαγιά. Θα διερευνηθούν τα αίτια. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αυτό πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι», τόνισε.

Η εταιρεία catering που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει τα εστιατόρια μέσα στη Hellenic Train δήλωσε στο MEGA: «Δεν έχουμε υγραέρια, έχουμε απλά την εκμετάλλευση των κυλικείων και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα μπορεί να σας το πει», λένε πηγές της εταιρείας διαχείρισης των κυλικείων.

Από την άλλη η Hellenic Train απάντησε στο MEGA ότι: «Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς μαζί τους».

Σχετικά Άρθρα