Τέμπη: Κατατίθεται η δεύτερη αγωγή από 60χρονο τραυματία

 Τέμπη: Κατατίθεται η δεύτερη αγωγή από 60χρονο τραυματία

Μετά την πρώτη αγωγή που κατατέθηκε στα δικαστήρια της Λάρισας έγινε γνωστή μία ακόμη η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης εκπροσωπεί έναν 60χρονο τραυματία από την Κατερίνη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχοντας υποστεί κατάγματα. «Δεν είναι σοβαρά τα τραύματά του, λογικά θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, ωστόσο έχει υποστεί κι ένα σοκ ο γιος του με τον οποίο επικοινωνώ» αναφέρει στο GRTimes, o κ. Καρατσιώλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο ίδιος η αγωγή θα κατατεθεί με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης» και θα αφορά τόσο το ελληνικό δημόσιο, όσο και την ιδιωτική εταιρεία «για αποζημίωση, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη τα οποία ο 60χρονος έχασε λόγω της νοσηλείας του».

«Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση θα παίξει και το πόρισμα της επιτροπής που σύστησε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Θα το περιμένουμε αυτό το πόρισμα και στη συνέχεια θα κινηθούμε αναλόγως» υπογράμμισε o δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει τις οικογένειες των θυμάτων

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση των οικογενειών των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους από την Καλαμπάκα.

Σε δελτίο Τύπου το γραφείο του Αλέξη Κούγια ενημερώνει:

«Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.

Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό».

Και ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας είπε επίσης χθες ότι έχει αναλάβει τις υποθέσεις τριών οικογενειών. Η πρώτη είναι οικογένεια θύματος, η δεύτερη, αγνοούμενης φοιτήτριας και η τρίτη, οικογένεια βαριά τραυματισμένου ατόμου.

«Υπάρχει η ευθύνη για τη σωματική βλάβη αλλά και η ευθύνη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος υπό την απειλή ισόβιας κάθειρξης, όταν υπάρχει πολύνεκρο δυστύχημα σαν και αυτό» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης ανέφερε ότι η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους πολυτραυματία που νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο πελάτης του, που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι, έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, ενώ τζάμια έχουν μπει στα μάτια του.

Σχετικά Άρθρα