• 29 Μαρτίου, 2024

Τέμπη: Αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών – Σε εξέλιξη η τραγική διαδικασία ταυτοποίησης των σορών

 Τέμπη: Αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών – Σε εξέλιξη η τραγική διαδικασία ταυτοποίησης των σορών

Αν και ο αριθμός των επιβατών στις δυο αμαξοστοιχίες δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει στους 350 την ώρα της πρόσκρουσης, σύμφωνα με όσα επικαλείται η Hellenic Train, είναι εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να διαπιστωθούν τα ονόματα όσων επέβαιναν στα δυο τρένα.

Κι αυτό διότι τα εισιτήρια δεν ήταν ονομαστικά, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι υποχρεωμένη να ονομαστικοποιήσει τα εισιτήρια. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια έχει τη δυνατότητα να εκδώσει τα εισιτήρια της σε ένα όνομα. Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών από την σφοδρή πρόσκρουση των τρένων αναλαμβάνουν τώρα οι ιατροδικαστές που μεταβαίνουν στη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, οι περισσότεροι σοροί είναι νεαρής ηλικίας, φοιτητές και όχι ανήλικοι. Ανάμεσα τους έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής επτά απανθρακωμένοι και αρκετοί διαμελισμένοι, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης που προβλέπεται πολύωρη.

Μάλιστα η ιατροδικαστής επισημαίνει ότι η ταυτοποίηση σε κάποιες σoρούς θα γίνει αναγκαστικά με την μέθοδο dna. Οι τρεις ιατροδικαστές που μεταβαίνουν στο σημείο είναι οι κ.κ Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλογριάς και Κώστας Κούβαρης.

Πηγή: protothema.gr