Μητσοτάκης: “Κυριότερος εκφραστής του πολακισμού ο κ. Τσίπρας” – “Είπε ασύστολα ψέμματα για την υγεία”

 Μητσοτάκης: “Κυριότερος εκφραστής του πολακισμού ο κ. Τσίπρας” – “Είπε ασύστολα ψέμματα για την υγεία”

Στο συνέδριο «Υγεία μου 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο» μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε «δεν με απασχολεί ιδιαίτερα». Για να προσθέσει: «Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το ζήτημα είναι ο πολακισμός σε κάθε του έκφραση. Και ακόμη και σήμερα ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του από την «επώδυνη» όπως την χαρακτήρισε, περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εξαιρετικά επώδυνη η 4ετια, λόγω της πανδημίας, από το 2020 και εξής. Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε βίαιες προσαρμογές στο ΕΣΥ, εξαιτίας της COVID 19. Ένα ΕΣΥ που έβγαινε από μια μεγάλη περιπέτεια, την οικονομική κρίση. Όταν θα γραφτεί οριστικά ο επίλογος, θα διαπιστώσουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

«Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί για εμένα προτεραιότητα για την επόμενη 4ετία. Είμαστε στους 107.000 υγειονομικούς, αντί για 100.000 προηγουμένως» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Υγείας στην χώρα και πρόσθεσε ότι «περισσότεροι εξασφαλισμένοι πόροι για ό,τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Παρά τις αδυναμίες, κρατάμε την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση των ανθρώπων μας στο ΕΣΥ. Αυτοί μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».

“Ασύστολα ψέματα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την υγεία”

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το ίδιο βήμα νωρίτερα, ανέφερε πως «Είναι ασύστολα ψέμματα ό,τι είπε ο κ. Τσίπρας για την υγεία. Είναι εξοργιστικό να κάνει μικροπολιτική σε θέματα υγείας».

«Ή είναι τελείως άσχετος ή είναι κατά σύστημα ψεύτης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε νωρίτερα για την περίοδο της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη, μιλώντας για τις ΜΕΘ που παρέλαβε και παραδίδει η κυβέρνηση ότι «μόνο 600 κρεβάτια ΜΕΘ μας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ζόρι. Μήπως ο κ. Τσίπρας λέει ό,τι θέλει, επειδή θεωρεί δεδομένο ότι θα χάσει τις εκλογές;».

Όσα είπε για τις εκλογές

Η πρώτη κάλπη είναι η πιο κρίσιμη, αυτή που θα στείλει το μήνυμα για το ποιος θα έχει την αυτοδυναμία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το πότε θα πάμε σε εκλογές θα το ανακοινώσει ο ίδιος «στην ώρα του», με σεβασμό πάντα στο Σύνταγμα. «Εξαντλούμε την τετραετία. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Από εμένα θα το ακούσετε στην ώρα του», τόνισε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στον κίνδυνο της απλής αναλογικής, ενώ διευκρίνισε ότι η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα