Δυτική Όχθη: ”Απαράδεκτη η βία κατά των παλαιστινίων” λένε Γαλλία και Γερμανία

 Δυτική Όχθη: ”Απαράδεκτη η βία κατά των παλαιστινίων” λένε Γαλλία και Γερμανία

Η Γαλλία χαρακτηρίζει «μη αποδεκτή» την βία κατά των παλαιστινίων πολιτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από τα αντίποινα στα οποία προχώρησαν οι εβραίοι έποικοι μετά την χθεσινή επίθεση ενόπλου κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.

«Η Γαλλία καταδικάζει με δριμύτητα την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε δύο Ισραηλινούς στις 26 Φεβρουαρίου. Η βία κατά των κατά των παλαιστινίων πολιτών δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Το Παρίσι «παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ανησυχία τις βιαιότητες στην Δυτική Οχθη και κυρίως στην Χουγουάρα, που απειλούν να γίνουν ανεξέλεγκτες».

«Η Γαλλία καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν να συνδαυλίζουν τις βιαιότητες αυτές και να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση» και «καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση, ως εκ της ευθύνης της ως δύναμης κατοχής, να προστατεύσει τους παλαιστίνιους πολίτες και να διώξει τους δράστες των βιαιοτήτων».

Η παλαιστινιακή πόλη Χουγουάρα στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έγινε χθες το βράδυ στόχος επιθέσεων εβραίων εποίκων μετά τον θάνατο δύο εποίκων από τα πυρά παλαιστίνιου ενόπλου, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτήρισε «παλαιστινιακή τρομοκρατική επίθεση». Οι ισραηλινές αρχές απηύθυναν έκκληση προς τους εβραίους εποίκους για ηρεμία.

Στο Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι επείγουσα η αποφυγή μίας κλιμάκωσης της τεταμένης κατάστασης στην Δυτική Οχθη.

«Είναι επείγον να τηρηθούν οι συμφωνίες για την αποφυγή μίας κλιμάκωσης και όλοι να δεσμευθούν τώρα ότι δεν θα υποδαυλίζουν μία ήδη τεταμένη κατάσταση», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καταδικάζοντας με την μεγαλύτερη δυνατή δριμύτητα την επίθεση κατά δύο νεαρών ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις επιθέσεις αντιποίνων των εβραίων εποίκων στην πόλη Χουγουάρα.

Σχετικά Άρθρα