Μαζική η έξοδος για το τριήμερο με σύμμαχο τον καιρό

 Μαζική η έξοδος για το τριήμερο με σύμμαχο τον καιρό

Η μαζική αποχώρηση για το τριήμερο έχει ξεκινήσει στην Αττική, καθώς από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, μέχρι και τις 8 το βράδυ πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα(Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας), συνολικά, 67.484 αυτοκίνητα.

Μάλιστα, παρουσιάζεται αύξηση στη μετακίνηση των εκδρομέων καθώς πέρσι κατά την ίδια ημέρα είχαν φύγει από την Αττική 59.653 αυτοκίνητα.

Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής, η κίνηση ήταν αυξημένη στο κεντρικό οδικό δίκτυο, με καθυστερήσεις να παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Αττική οδό.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και σήμερα στους δρόμους, καθώς οι προκρατήσεις στους προορισμούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ξεπερνούν το 90% σε περιοχές όπως μεταξύ άλλων το Μέτσοβο, η Αράχωβα και τα Ιωάννινα.

Αραίες -κατά διαστήματα πιο πυκνές- συννεφιές και σκόνη στην ατμόσφαιρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στις πιο βορειοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα έχουμε αραιές συννεφιές οι οποίες θα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά χωρίς να δώσουν όμως κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες και θα αρχίσουν σταδιακά να ενισχύονται ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να φτάνει στη Θεσσαλία και στην Αττική και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα οι συννεφιές και η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν, ενώ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά και στα πολύ βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρήσουν το σκηνικό περισσότερο «ανοιξιάτικο».

Από την Τρίτη οι βροχοπτώσεις θα γίνουν πιο αξιόλογες σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με θολούρα όμως στην ατμόσφαιρα λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και προς το βράδυ θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ στα ανατολικά και στα ορεινά δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα προβλέπονται για αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει πρόσκαιρα με κάποια αραιά σύννεφα να επιμένουν στα πιο δυτικά-βορειοδυτικά ενώ από αργά το βράδυ οι συννεφιές θα πυκνώσουν σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, πιο ενισχυμένοι στα ανοιχτά του Αγίου όρους στα 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 10 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 και στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στη περιοχή της Θράκης τις βραδινες ώρες θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα