Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κουκουλοφόροι  χτύπησαν ομιλητές και φοιτητές – Καταγγελίες για ομοφοβική επίθεση

 Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κουκουλοφόροι  χτύπησαν ομιλητές και φοιτητές – Καταγγελίες για ομοφοβική επίθεση

Άγρια ομοφοβική επίθεση από κουκουλοφόρους καταγγέλλει η οργάνωση Accept- LGBTI της Κύπρου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με βάση τα καταγγελλόμενα, γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ, περίπου δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μάσκες, εισήλθαν σε χώρο εκδηλώσεων πανεπιστημίου στη Λεμεσό, όπου διεξαγόταν από τη φοιτητική ένωση Accept, εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα άτομα που εισήλθαν στον χώρο, φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από αυτά, πήρε έναν πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο και περιέλουσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

«Οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, χτύπησαν άτομα, επιτέθηκαν σε φοιτητές κι ομιλητές και πέταγαν αντικείμενα» αναφέρει η οργάνωση που ανέβασε βίντεο από την επίθεση στην σελίδα της στο Facebook. Η οργάνωσή εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την αστυνομία και την Επίτροπο Διοίκησης και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να δώσουν ένα τέλος σε τέτοια περιστατικά. 

Σχετικά Άρθρα