Ο παρουσιαστής που ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση – Φέρεται να ζημίωσε με 30 εκατ. το Δημόσιο – Η απάντηση του

 Ο παρουσιαστής που ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση – Φέρεται να ζημίωσε με 30 εκατ. το Δημόσιο – Η απάντηση του

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος «πιάστηκε» ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε απάτες κατά του Δημοσίου που ξεπερνούν το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να αγγίζει έως και τα 30 εκατ. ευρώ.

Σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το οποίο απεστάλη τις προηγούμενες ημέρες στον οικονομικό εισαγγελέα ζητείται η δέσμευση των λογαριασμών του ίδιου του Νίκου Κοκλώνη και εταιριών συμφερόντων του, καθώς και έξι ακόμη προσώπων που μετέχουν στις εταιρίες και ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια, παράνομες επιδοτήσεις κ.λ.π.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το παρελθόν φερεται να είχε εμπλακεί σε οικονομικές περιπέτειες με πτώχευση εταιριών στις οποίες συμμετείχε, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξέταση, καθώς στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητεί από τον οικονομικό εισαγγελέα να κινηθεί γρήγορα, καθώς μια από τις εταιρίες του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή είναι έτοιμη να εκταμιεύσει ποσό 9,9 εκατ. από κρατικές επιδοτήσεις που της εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα για κατασκευή στούντιο.

Μάλιστα, έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Κοκλώνη με πάνω από 20 εντολές δέσμευσης. Σε βάρος του περιγράφεται η διάπραξη βαρύτατων ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με αφορμή αυτές τις εξελίξεις λαμβάνει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης το γεγονός ότι πρόσφατα στον εν λόγω κύριο και συγκεκριμένα σε μονοπρόσωπη εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Σχετικά Άρθρα