Γεωργιάδης: Μπλοκάραμε το σήμα Turkaegean στις ΗΠΑ

 Γεωργιάδης: Μπλοκάραμε το σήμα Turkaegean στις ΗΠΑ

Στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την απόφαση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean», αναφέρθηκε στη Βουλή, ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε επιτροπή κατά τη συζήτηση του νέου εμπορικού σήματος του ΣΕΒΕ «Macedonia the Great», o υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε πως έχει γίνει ήδη προσφυγή κατά του «turkaegean», σημειώνοντας ότι στην Αμερική έχει ήδη μπλοκαριστεί η χρήση του.

« Έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή της Ελλάδας κατά του Turkaegean. Έγινε δεκτό να είναι απόρρητη η διαδικασία, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα. Είναι όμως ισχυρή η ομάδα μας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση, έχουν και οι άλλοι επιχειρήματα. Στην Αμερική τώρα κόψαμε το σήμα της Τουρκίας και από την μεριά τους έκαναν προσφυγή και αίτηση να γίνει δεκτό το δικό τους σήμα. Το εξετάζει το αρμόδιο γραφείο των σημάτων των ΗΠΑ. Στην Αμερική λοιπόν είναι μπλοκαρισμένο το όνομα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, αναφέρθηκε στο «Macedonia the Great», λέγοντας πως είναι μια νέα προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να διαφοροποιούνται από αυτές της Β. Μακεδονίας. «Ο πρώτος στόχος είναι να το πάρουν οι επιχειρήσεις στη Μακεδονία. Δύσκολο στόχος να τους πείσουμε. Θα κάνουμε διαφημιστικές εκστρατείες, έχουμε ενημερώσει τα επιμελητήρια, το αγκάλιασαν. Στόχος μας στο εξωτερικό όταν βλέπει κάποιος αυτό το σήμα να καταλαβαίνει ότι είναι ελληνικό προϊόν. Πάμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία», είπε.

Σχετικά Άρθρα