Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχολιαστής του BBC, Τζον Μότσον

 Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχολιαστής του BBC, Τζον Μότσον

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο Τζον Μότσον, ένας από τους διασημότερους sportcasters και σχολιαστές στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη εν γένει.

Θρήνο έχει προκαλέσει στην Αγγλία, η είδηση του θανάτου του Τζον Μότσον. Ο κατά κόσμον «Μότι», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, το μακρινό 1971.

Έχει καλύψει έκτοτε, 6 παγκόσμια κύπελλα με τελευταίο αυτό της Γερμανίας το 2006. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της πορείας του, έχει καλύψει πάνω από 200 αγώνες της εθνικής Αγγλίας ενώ έχει σχολιάσει κατά προσέγγιση, 2,500 παιχνίδια στην τηλεόραση.

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι που περιέγραψε, ήταν ένα Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Μπρομ το 2018, με τον Ρόι Χότζον (τότε προπονητή της Πάλας) να τον βραβεύει με ένα αντίγραφο από τον πρώτο και τελευταίο του αγώνα στην έδρα της Πάλας, όπως επίσης και ένα κρυστάλλινο μικρόφωνο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο, την προσφορά του στο χώρο.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Τζον Μότσον πέθανε γαλήνια στον ύπνο του σήμερα (Πέμπτη)», αναφέρει με δήλωσή της η οικογένειά του.

Σχετικά Άρθρα