• 29 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη που απέχει 900χλμ. από την θάλασσα (εικόνες)

 Αυστραλία: Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη που απέχει 900χλμ. από την θάλασσα (εικόνες)

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι μιας απόμερης κωμόπολης της Αυστραλίας, όταν έβρεξε ψάρια από τον ουρανό, κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Σύμφωνα με αυστραλιανά δίκτυα, το περιστατικό καταγράφηκε στην πόλη Λατζαμάνου στη Βόρεια Επικράτεια, που απέχει κάπου 900 χλμ. από το Ντάργουιν.

https://twitter.com/Alerta_Noticias/status/1628576617827127296

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει, είδαμε ψάρια να πέφτουν απ’ τον ουρανό», δήλωσε ο Άντριου Τζόνσον Τζαπανάνγκα, δημοτικός σύμβουλος, στο αυστραλιανό δίκτυο ABC Νews.

Tα ψάρια ήταν ακόμη ζωντανά!

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα ψάρια, που «είχαν πάχος περίπου δύο δαχτύλων», ήταν ακόμη ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της κωμόπολης έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

Αν και ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας κι άλλες φορές του περίεργου αυτού φαινομένου, δεν παύει να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο Λαταζμάνου το 2010, το 2004 και το 1974 από ισχυρά ανοδικά ρεύματα, όπως ανεμοστρόβιλοι, που ρουφούν νερό και ψάρια από τα ποτάμια και τα ρίχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.