Ανατροπή με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας – “Ζέστη και λίγες βροχές… ” λέει ο Καλλιάνος – Τι προβλέπουν Μαρουσάκης, Γιαννόπουλος, Αρναούτογλου

 Ανατροπή με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας – “Ζέστη και λίγες βροχές… ” λέει ο Καλλιάνος – Τι προβλέπουν Μαρουσάκης, Γιαννόπουλος, Αρναούτογλου

Σε νέα διαφωνία των προγνωστικών μοντέλων με διαφορετικές προβλέψεις από τους μετεωρολόγους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με πιο ηχηρή τη διαφοροποίηση Καλλιάνου ο οποίος όχι μόνο δεν βλέπει κακοκαιρία αλλά αναφέρει ότι ο καιρος θα είναι ήπιος.

«Καμία βαρυχειμωνιά δεν θα έρθει το τριήμερο. Καμία χιονόπτωση δεν θα υπάρξει. Καμία εκτεταμένη κακοκαιρία δεν θα λάβει χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

«Ίσα ίσα, ο καιρός θα είναι πολύ ήπιος για την εποχή, τονίζει, με αυξημένες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 20-22°C στα πεδινά ηπειρωτικά από το Σάββατο και στη συνέχεια και μάλιστα, τοπικά, ίσως δούμε και λίγο υψηλότερα τον υδράργυρο» τόνισε.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος του Mega υπογραμμίζει ότι «Θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες από το Σάββατο και έπειτα που θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Θα έρθει και σκόνη από την Αφρική που θα προκαλέσει θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Σε ό,τι αφορά τις βροχές, θα είναι τοπικές και δεν θα προβληματίσουν, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα, όπου την Κυριακή αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες».

Τέλος, ο κ. Καλλιάνος προβλέπει ότι «την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις, ζέστη και πολύ λίγες τοπικές βροχές οι οποίες αποτυπώνονται προγνωστικά στους παρακάτω χάρτες».

Αντίθετα ο μετεωρολόγος του OPEN επιμένει ότι χαλάει ο καιρός και θα είναι άστατος μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όχι όμως σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

«Μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, όμως και πάλι θα είμαστε σε υψηλά για την εποχή από θερμοκρασιακά επίπεδα.

Όμως, από το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, αρχίζει σιγά-σιγά να οργανώνεται βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας και έτσι την Κυριακή της Αποκριάς, και καθώς θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις από τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα. Μέσα στην Κυριακή, προς την Καθαρά Δευτέρα, τα φαινόμενα αυτά φαίνεται να απασχολούν τις περισσότερες περιοχές. Προσοχή, όμως, της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άρα, λοιπόν, όσο πιο νότια βρισκόμαστε, τόσο πιο καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν. Θα φυσούν δυνατοί νοτιάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, θα βλέπουμε τις εντάσεις τους κοντά στα 7, πιθανόν ακόμη και 8 μποφόρ.»

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Το πρώτο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης

Την Κυριακή «θα βρέχει στη Θράκη, θα επηρεαστεί η Ξάνθη και το καρναβάλι της. Βροχές και στην Ήπειρο».

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, αναφέρει ότι θα σημειωθούν βροχές στη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

«Βροχές θα έχουμε ίσως και στην Πάτρα» επισημαίνει, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

«Θα είναι λασποβροχές, καθώς θα έχει αφρικανική σκόνη. Το πρώτο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης» τονίζει.

Αρναούτογλου: Βροχές και καταιγίδες το τριήμερο

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, σημείωσε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ότι οι βροχές θα ξεκινήσουν την Κυριακή στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ η Ήπειρος και το βόρειο Ιόνιο θα έχουν κατά τόπους και καταιγίδες. Άστατος θα είναι ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Μάλιστα, οι νοτιάδες στα πελάγη και τη στεριά θα φτάσουν μέχρι και τα 8 Μποφόρ.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού σε ορίζοντα μεγαλύτερο της εβδομάδας, όπως είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος, μετά τις 2 Μαρτίου αναμένονται αξιόλογες βροχές σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της χώρας και συγκεκριμένα στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια.

Σχετικά Άρθρα