Μεγάλη πανελλαδική απεργία των γιατρών σήμερα – Ζητούν στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων

 Μεγάλη πανελλαδική απεργία των γιατρών σήμερα – Ζητούν στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων

Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία πραγματοποιούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση και να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία.

Άλλωστε γιατροί και εργαζόμενοι μετά από 3 χρόνια πανδημίας δεν έχουν δει ακόμη γενναίες αυξήσεις ή και προσλήψεις ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους.

Γι αυτό και απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα και μάλιστα θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σκοπεύει σήμερα να βραβεύσει κάποιους γιατρούς για τη μάχη τους στην πανδημία σε μία ειδική εκδήλωση που θα -πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού.

Μία βράβευση πάντως που προκαλεί ήδη αντιδράσεις καθώς επελέγησαν κάποιοι γιατροί από όλη τη χώρα χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια έστω κι να η βράβευση είναι συμβολική και πιθανώς για… προεκλογικούς λόγους.

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Τετάρτη 22/2/2023 στις 8.30 π.μ. διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή, στο υπουργείο Οικονομικών για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίηση της υγείας με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προωθεί ακόμη και τη αλλαγή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων όπως το ογκολογικό του Παίδων Αγία Σοφία.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα