Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια με Μπλίνκεν

 Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια με Μπλίνκεν

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Antony Blinken, στο υπουργείο Εξωτερικών, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άρχισε λίγο πριν από τις 9 το πρωί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά την οποία κήρυξαν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο 3ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, Ελλάδας-ΗΠΑ είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021.

Υποδεχόμενος τον κ. Μπλίνκεν ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα ενισχύθηκε η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες μοιράζονται κοινές αξίες και έχουν ως αρχή τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανική διπλωματίας στη χώρα μας καταδεικνύει εκ νέου, με τον πλέον απτό τρόπο, την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ ως προς τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της χώρας μας στην προάσπιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων, ενώ όπως εκτιμούσαν η παρούσα επίσκεψη «θα επισφραγίσει την ανάδειξη της Ελλάδας ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ σε γεωστρατηγικό επίπεδο». 

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Σχετικά Άρθρα