“Μοντέλο Σπυράκη” για την Νικολάου- Τι μελετούν στο Μαξίμου για την υποψηφιότητά της στην Εύβοια

 “Μοντέλο Σπυράκη” για την Νικολάου- Τι μελετούν στο Μαξίμου για την υποψηφιότητά της στην Εύβοια

Το “κατηγορητήριο” του ΣΔΟΕ περί απευθείας αναθέσεων που μπορεί να ζημίωσε το Δημόσιο με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ εναντίον της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής και γνωστής δικηγόρου Σοφίας Νικολάου έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και απειλεί να εκθέσει τη Ν.Δ στο εξαιρετικά κρίσιμο προεκλογικό χρόνο.

Η απάντηση της κ. Νικολάου που επί της ουσίας κατηγόρησε το ΣΔΟΕ ότι παρέβλεψε στοιχεία (που, όπως είπε, έχει στην διάθεσή της) και τον συσχέτισε με τον…ΣΥΡΙΖΑ και τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη -που έκανε την αποκάλυψη- δεν υιοθετείται, μέχρις ώρας, από την κυβέρνηση, η δε σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου “πρόδωσε” την αμηχανία που επικρατεί στους κυβερνητικούς κύκλους. Η Σοφία Νικολάου δεν είναι μία τυχαία υποψήφια της Ν.Δ. Είναι ένα “εμβληματικό” πρόσωπο του όψιμου αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, αναμετρήθηκε πολλές φορές με τον Παύλο Πολάκη (ο οποίος πιστώνεται, για ακόμα μία φορά, με επιτυχία ως προς τους “στόχους” που έχει επιλέξει με τις καταγγελίες του), άσκησε με σκληρό τρόπο πολιτικές στο πλαίσιο του δόγματος “νόμος και τάξη” και προσπάθησε να ταυτίσει τον δολοφόνο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τυχόν επιβεβαίωση της κατηγορίας του ΣΔΟΕ και, ακόμα περισσότερο, παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με όσα της αποδίδονται για τις απευθείας αναθέσεις, θα φέρει τη Ν.Δ ενώπιον ευθυνών για μία ακόμα περίπτωση διαφθοράς, σε συνέχεια των σκανδάλων Πάτση και Χειμάρα. Κάτι τέτοιο, σε σκληρό προεκλογικό χρόνο, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, η υπόθεση Νικολάου έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου και αρκετά κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές προτείνουν να βρεθεί τρόπος να κρατηθούν αποστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις Οικονόμου δείχνουν πως είναι πιθανό, εάν δεν υπάρξουν αναλυτικές εξηγήσεις και στοιχεία που θα ακυρώνουν την κατηγορία, ο πρωθυπουργός να κινηθεί με το μοντέλο που εφάρμοσε στην περίπτωση της ευρωβουλεύτριας Μαρίας Σπυράκη. Δηλαδή, να την θέσει ατύπως σε “πολιτική διαθεσιμότητα” και να ειπωθεί πως δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας (όπου ήδη δραστηριοποιείται έντονα από το περασμένο καλοκαίρι που παραιτήθηκε για να κατέλθει στις εκλογές) παρά μόνο εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας.

Η συνάντηση της κ. Νικολάου με τον πρωθυπουργό κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της

Σε άλλη περίπτωση, κι όσο εκκρεμεί η υπόθεση με ενεργό το “κατηγορητήριο” του ΣΔΟΕ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέρχεται καθημερινά στο θέμα, θα μιλά για σκάνδαλο, και θα διακινεί την φωτογραφία της κ. Νικολάου με τον πρωθυπουργό, όταν “μετά βαϊων” ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα και άλλους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ στην Εύβοια, μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, να έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου πως πρέπει να τεθεί προς το παρόν εκτός ψηφοδελτίου η κ. Νικολάου γιατί βλάπτει συνολικά τη Ν.Δ σε μία εκλογική περιφέρεια με σωρρευμένο θυμό για την κυβέρνηση, εξαιτίας των καταστροφών και των κυβερνητικών χειρισμών. Η Εύβοια θεωρείται περιφέρεια-βαρόμετρο στις εκλογικές αναμετρήσεις και οι μετρήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει σημαντικά τα ποσοστά του, ενώ λόγω της απλής αναλογικής θα τεθούν σε κίνδυνο κάποιες βουλευτικές έδρες.

Μετά από αλλεπάλληλες εσωτερικές διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαν. Οικονόμου όχι μόνο απέφυγε να καλύψει την πρώην Γραμματέα, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε για να λάβει μέρος στις εκλογές, αλλά άφησε ανοικτό το θέμα της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. «Έχει δώσει τις δικές εξηγήσεις της και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα για τους υποψηφίους της. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών. Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της ΝΔ. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και θα σταθμιστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή εφημερίδας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό. Θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει», είπε και πρόσθεσε: «Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», είπε ο κ. Οικονόμου, αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα της εξόδου για την κυρία Νικολάου.

Σχετικά Άρθρα