• 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Πούτιν: Η Δύση θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το διάβολο για να μας πολεμήσουν – Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο

 Επίθεση Πούτιν: Η Δύση θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το διάβολο για να μας πολεμήσουν – Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο

Απολογισμό για τον έναν χρόνο πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στρέφοντας τα πυρά του στη Δύση και το ΝΑΤΟ, που όπως είπε στην αρχή της ομιλία του μίλησαν δημοσίως για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία πριν από τη ρωσική εισβολή.

Κατηγόρησε τη Δύση ότι «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι» με τους ανθρώπους. Ανέφερε ως παραδείγματα τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Συρία κάνοντας λόγο για «αιώνες αποικιοκρατίας και δικτατορίας».

Είπε ότι η Δύση εξαπάτησε τον ίδιο της το λαό με «εντελώς ασύστολα ψέματα» για το τι συνέβαινε στο Ντονμπάς.

Ακόμη, είπε πως η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε: τρομοκράτες, ναζί, «ακόμη και τον ίδιο τον διάβολο», προκειμένου να πολεμήσει τη Ρωσία.

Ο ίδιος είπε πως στη Ρωσία είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τη Δύση και σε ένα ισότιμο σύστημα ασφάλειας, αλλά «λαμβάνουμε ανέντιμες απαντήσεις» και συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη. Τόνισε πως «ολόκληρος ο πλανήτης είναι διάστικτος» με τις αμερικανικές βάσεις.

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος ότι τον Φεβρουάριο του 2022 «όλοι ήταν προετοιμασμένοι για εχθροπραξίες του Κιέβου στο Ντονμπάς». «Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που είδαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θα ήθελα να επαναλάβω πως αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», είπε.

Είπε ότι ο στόχος της Δύσης είναι να έχει απεριόριστη δύναμη και ότι η Σεβαστούπολη ήταν προφανώς ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί δήλωση του -η οποία δεν τεκμηριώνεται πως στη Δύση «ακόμη και η παιδοφιλία ανακοινώνεται ως κάτι το φυσιολογικό».

Ο Πούτιν αναφέρεται και στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Λέει ότι «αυτό είναι εντάξει. Είναι ενήλικες. Έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους. Είμαστε πάντα πολύ ανεκτικοί σε αυτό το θέμα στη Ρωσία. «Αλλά», επισημαίνει, «η Αγία Γραφή λέει ότι ο γάμος γίνεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο ουκρανικός λαός είχε γίνει «όμηρος των δυτικών αφεντικών του», οι οποίοι κατέλαβαν τη χώρα, όπως λέει με πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους.

«Το καθεστώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά τους συμφέροντα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων», τονίζει στο διάγγελμα.

Πηγή: ethnos.gr