• 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Δεύτερες εκλογές και όχι συνεργασία – Το προφίλ των αναποφάσιστων

 Δημοσκόπηση ALCO: Δεύτερες εκλογές και όχι συνεργασία – Το προφίλ των αναποφάσιστων

Την επιλογή δεύτερων εκλογών, σε αναζήτηση σταθερής κυβέρνησης κάνει η πλειοψηφία, ακόμα κι αν προκύψει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στην πρώτη κάλπη,  σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της μέτρησης της ALCO. 

Μάλιστα, το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής συγκεντρώνει μία κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μιας και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ έλκονται από το σύνθημα περί αυτοδυναμίας που εκπέμπει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 37%.

alco-slide_3
alco-slide_5

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων, με τις γυναίκες να έχουν 55% του συνόλου, ενώ οι άνω των 45 αποτελούν το 55% εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το 35% όσων δεν έχουν αποφασίσει δηλώνουν κεντρώοι ή κεντροαριστεροί, ενώ σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια,  η μεγαλύτερη ομάδα (το 25%) δηλώνουν μηνιαία εισοδήματα από 700 έως 1000 ευρώ. 

alco-slide_7
alco-slide_8
alco-slide_9
alco-slide_10
alco-slide_11

Στο ερώτημα «σε ποιον από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία», το 24% αναφέρει τον πρωθυπουργό και το 21% τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.  

alco-slide_12