Σοκ στην πτήση Στοκχόλμη – Θεσσαλονίκη: Επιβάτης υπέστη ανακοπή στον αέρα

 Σοκ στην πτήση Στοκχόλμη – Θεσσαλονίκη: Επιβάτης υπέστη ανακοπή στον αέρα

Μεγάλη η αγωνία για τους επιβάτες της πτήσης της ”Ryanair” από τη Στοκχόλμη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας επιβάτης υπέστη ανακοπή στον αέρα.

Ο πιλότος αναζητούσε πάνω από την Πολωνία αεροδρόμιο για να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αλλά ο καιρός δεν ήταν καλός. καθώς η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε την προσγείωση στο Γκντανσκ και τελικά αυτή έγινε στη Βαρσοβία.

Όπως περιέγραψε στη Voria.gr ένας επιβάτης της πτήσης, όλα ξεκίνησαν περίπου 1,5 ώρα μετά την αναχώρηση της πτήσης από τη Στοκχόλμη.

«Μια κυρία από τη μέση του αεροσκάφους πετάχτηκε επάνω κι άρχισε να φωνάζει. Ήταν αναστατωμένη, ζητούσε βοήθεια στα ελληνικά, λέγοντας “Παναγία μου, Παναγία μου, Παναγία μου”. Τρομάξαμε, στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση.

Το πλήρωμα κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε τη συνδρομή γιατρού. Στην πτήση ήταν τρεις γιατροί που έσπευσαν αμέσως πάνω από τον επιβάτη, ενώ υπήρχε και απινιδωτής. Ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι θα κάνει αναγκαστική προσγείωση», λέει ο επιβάτης της πτήσης.

Το αεροσκάφος κινήθηκε προς το κοντινότερο αεροδρόμιο, αυτό του Γκντανσκ στην Πολωνία. Ο καιρός ήταν άστατος με χαμηλή νέφωση. Έγιναν δύο προσπάθειες προσγείωσης που απέβησαν άκαρπες.

Μετά από συνεννόηση με τις πολωνικές αρχές η πτήση συνέχισε για Βαρσοβία, αλλά ούτε εκεί η πρώτη προσπάθεια ήταν επιτυχής.

Με τη δεύτερη προσπάθεια ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Βαρσοβία, όπου είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση των αρχών για την παραλαβή του ασθενή επιβάτη.

Γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο αεροσκάφος και με φορείο τον παρέλαβαν, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Τελικά, το αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Στοκχόλμη στις 18.25 , αφίχθη γύρω στα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα