Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα με κρίσιμη ατζέντα

 Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα με κρίσιμη ατζέντα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον διοικητή της τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει επί τάπητος τα ζητήματα που σχετίζονται με τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ θα ζητηθεί να υπάρξει εκτενής ενημέρωση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σημειωτέον, είναι η πρώτη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Στουρνάρα μετά το 2016.

Πάντως, η Κουμουνδούρου έχει διαμηνύσει ήδη, διά στόματος Τσίπρα, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους και διαγραφή μέρους της οφειλής αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ζητήματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της ρύθμισης χρεών.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών (από όπου η φωτογραφία). Στη σημερινή επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον δ/ντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου. Τον Γιάννη Στουρνάρα θα πλαισιώνουν οι υποδιοικητές της Τράπεζας, μέλη του συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής, γενικοί διευθυντές, διευθυντές και σύμβουλοι της Τράπεζας -μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Σχετικά Άρθρα