“Πάρτι με δικά μας λεφτά κάνει ο ΕΟΠΥΥ” – Έξαλλοι οι εκπρόσωποι φορέων ΠΦΥ

 “Πάρτι με δικά μας λεφτά κάνει ο ΕΟΠΥΥ” – Έξαλλοι οι εκπρόσωποι φορέων ΠΦΥ

«Το πάρτι το έχουν πληρώσει ακριβά οι γιατροί και τα πολυιατρεία!» απαντούν οργισμένα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων ΠΦΥ στην πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού για την εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, σε δική τους ανακοίνωση-διαμαρτυρία, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου υπενθυμίζουν ότι έχουν περικοπεί 2,2 δις ευρώ σε αυτήν τη δεκαετία, τα οποία ο ΕΟΠΥΥ τα ονόμασε ‘rebate και claw back και τα ‘κούρεψε’ από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυιατρεία, και τώρα ο Οργανισμός σπαταλά χρήματα σε γιορτές και εκδηλώσεις για να γιορτάσει την επιτυχία του αυτή!

Κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ ότι κάνει «κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των παρόχων υγείας» χωρίς τουλάχιστον να «κάνει μεταρρυθμίσεις που θα φρόντιζαν επί της ουσίας τα δημοσιονομικά του Οργανισμού».

Σχολιάζει το Συντονιστικό ΠΦΥ πως για αυτές τις πρακτικές «δεν είναι για να καμαρώνει κανείς και να κάνει γιορτές» «όταν οικογένειες έχουν καταστραφεί από τη λαίλαπα του ΕΟΠΥΥ!» και καταλήγει ζητώντας να εξοφληθούν οι γιατροί, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων ΠΦΥ:

«Ο ΕΟΠΥΥ διαφημίζει το πάρτι που θα κάνει για να γιορτάσει τα 10 χρόνια λειτουργίας του στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο.

Μας αφήνει έκπληκτους η στάση και η θέση του ΕΟΠΥΥ, όταν έχουν περικοπεί 2,2 δις ευρώ σε αυτήν τη δεκαετία τα οποία ο ΕΟΠΥΥ τα ονόμασε ‘rebate και claw back και τα ‘κούρεψε’ από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυιατρεία, ο Οργανισμός να σπαταλά χρήματα σε γιορτές και εκδηλώσεις για να γιορτάσει την επιτυχία του αυτή!

Ο ΕΟΠΥΥ κάνει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των παρόχων υγείας και αυτό θα ήταν πράγματι επιτυχία, αν είχε πραγματικά κάνει μεταρρυθμίσεις που θα φρόντιζαν επί της ουσίας τα δημοσιονομικά του Οργανισμού.

Αυτό που στην πραγματικά έχει γίνει είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένας πυλώνας χρηματοδότησης από τους παρόχους υγείας, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί σε συσσωρευμένα ‘χρέη’ που τους φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει, αρχικά να υπολογίσει το ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού για διαγνωστικές εξετάσεις και ύστερα να τις αποζημιώσει!

Δεν έχουν ενταχθεί στα συστήματά του πρωτόκολλα συνταγογράφησης τα οποία έχουν παραδοθεί από τις αντίστοιχες Ομάδες Εργασίας στην Πολιτεία, ώστε να ψηφιοποιηθούν και να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις που πραγματικά είναι αναγκαίες, αλλά αυτό που γίνεται είναι ότι όταν πηγαίνει ο λογαριασμός στον ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους υγείας για να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, ο Οργανισμός κόβει ό,τι δεν μπορεί να πληρώσει βάσει του ανεπαρκούς προϋπολογισμού του που διαχρονικά καταρτίζεται.

Αυτό που τα πεπραγμένα αποδεικνύουν είναι ότι έχει μπει ένας κόφτης στα λεφτά που θέλει η Πολιτεία να πληρώσει για την υγεία των πολιτών και από εκεί και πέρα οι πάροχοι υγείας γίνονται χορηγοί των εξετάσεων των πολιτών αυτής της χώρας!!!

Και αυτό δεν είναι για να καμαρώνει κανείς και να κάνει γιορτές για τον εορτασμό του, όταν οικογένειες έχουν καταστραφεί από τη λαίλαπα του ΕΟΠΥΥ!

Με δικά μας χρήματα γιορτάζετε τις ‘πολιτικές υγείας’ που εφάρμοσε ο ΕΟΠΥΥ και στην ουσία ήταν πολιτικές κουρέματος των οφειλομένων σας!

Εξοφλήστε τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία!».

Σχετικά Άρθρα