“Να’ χαμε πέντε Αχτσιόγλου”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- Τι θα συμβεί την Δευτέρα- Ο ρόλος της Λούκας Κατσέλη

 “Να’ χαμε πέντε Αχτσιόγλου”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- Τι θα συμβεί την Δευτέρα- Ο ρόλος της Λούκας Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατεβάζει στο…γήπεδο την καλή του ομάδα, σε μια προσπάθεια να εξειδικευτούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ακρίβειας και οικονομίας, κυρίως, όμως στο μείζον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα των πλειστηριασμών. Υπό μία έννοια είναι ένα μοντέλο που ακολουθεί και η κυβέρνηση: πρώτα ανακοινώνει σε γενικές γραμμές μία πολιτική απόφαση ο πρωθυπουργός και σε δεύτερο πλάνο γίνονται οι επί μέρους αναλυτικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι πληροφορίες θέλουν, λοιπόν, την Δευτέρα να πραγματοποιείται συνολική παρέμβαση (ή με ανακοινώσεις από το “blue box” της Κουμουνδούρου, ή, ίσως, με συνέντευξη Τύπου) από τα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα συμβεί μετά τα όσα είπε -ως γενικό πλαίσιο- ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στον Alpha, καθώς και στην συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Σε αυτή την συνάντηση τον συνόδευσαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, ενώ στην πλευρά Στουρνάρα ήταν, μεταξύ των υποδιοικητών, και ο Γιάννης Χουλιαράκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος, μαζί με τον Δημήτρη Λιάκο (πρώην υφυπουργό και τώρα μεγαλοστέλεχος της Eurobank) προαλείφονται για κυβερνητικά χαρτοφυλάκια εάν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Η Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση, θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα της παρέμβασης την Δευτέρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λένε στωϊκά “μακάρι να είχαμε πέντε Αχτσιόγλου”, αναγνωρίζοντας στην τομεάρχη Οικονομικών και πρώην υπουργό Εργασίας, ότι κατέχει σε μεγάλο βάθος όλα τα θέματα -αυτό των πλειστηριασμών ακόμα περισσότερο καθώς το είχε χειριστεί, μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη, και έναντι της τρόϊκας-, πως έχει μεγάλο επικοινωνιακό πλεονέκτημα και είναι οριζόντια αποδεκτή από τα κόμματα αλλά και από την αγορά, μηδέ των επιχειρηματικών ομάδων εξαιρουμένων.

Η Έφη Αχτσιόγλου καλείται να απαντήσει και στο επίμαχο σχετικά με τους 25.000 πλειστηριασμούς που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ (“δεν ήταν και πολλοί”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας), καθώς αναμένεται να εξειδικεύσει πώς κανείς από αυτούς δεν ήταν για πρώτη λαϊκή κατοικία και δεν αφορούσαν πράξεις από το δημόσιο ή τράπεζα κατά ευάλωτοι δανειολήπτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται να εμφανιστεί σε αυτή την παρέμβαση και το εμβληματικό πρόσωπο στην προστασίας της πρώτης κατοικίας την εποχή των μνημονίων, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη. Η τελευταία συνομιλεί τακτικά και συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ είναι αναντίρρητα αποδεκτή και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ- από τον οποίο προέρχεται. Η κ. Κατσέλη σκέπτεται αυτό τον καιρό εάν τελικά θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ή θα αποδεχτεί μόνο μία τιμητική θέση, παραμένοντας μάχιμη στο πλευρό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε έναν εποικοδομητικό ρόλο να κρατά ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα