Γάζι/Πυροβολισμοί: Δείτε βίντεο με τον τραυματία αστυνομικό να κείτεται στο έδαφος

 Γάζι/Πυροβολισμοί: Δείτε βίντεο με τον τραυματία αστυνομικό να κείτεται στο έδαφος

Σοκαρισμένοι είναι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη.

«Είδα κόσμο να τρέχει, επικρατούσε πανικός», ανέφερε υπάλληλος καταστήματος που βρίσκεται δίπλα στο σημείο που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως περιγράφει η γυναίκα, σκηνές πανικού επικράτησαν μετά την στιγμή των πυροβολισμών, «ένας πελάτης που βρισκόταν στο μαγαζί μας, βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει πυροβολισμοί- πυροβολισμοί».

«Απ’ ότι άκουσα, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν κάποιον, αυτός σταμάτησε σε μια καφετέρια εδώ πιο κάτω για να πάρει καφέ και πήγαν να τον συλλάβουν, εκείνος πυροβόλησε και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Μέχρι τώρα περνάνε τα ασθενοφόρα. Τραυματίστηκε και ένα άτομο, στα πόδια νεαρό που καθόταν στην καφετέρια και δεν είχε σχέση με το περιστατικό. Το σημείο αυτό έχει αρκετή κίνηση εκείνη την ώρα, γιατί είναι πέρασμα, έχει πολλά μαγαζιά», μεταφέρει η ίδια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει πως τις «μεσημβρινές ώρες σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ληστείες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη και ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 35χρονος δράστης που ήταν υπό παρακολούθηση από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας στο Ηράκλειο, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον συλλάβει, ενώ στη συνέχεια και στην προσπάθειά του να διαφύγει, άρχισε να πυροβολεί «κατά ριπάς».

Οι άλλοι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν τον 35χρονο που τον συνέλαβαν ενώ τραυματίστηκε και ένας 22χρονος που βρισκόταν σε διπλανή καφετέρια και που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε από το πιστόλι του 35χρονου.

Δείτε το βίντεο τραβήχτηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς και δείχνει τον αιμόφυρτο αστυνομικό λίγο πριν φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει:

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με cretalive σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθούν ο 35χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου αλλά και ο 22χρονος πολίτης που επίσης τραυματίστηκε.

Όπως είπε ο Υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης, δεν κινδυνεύει η ζωή τους, όμως φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν το χειρουργείο. Ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε σαφώς καλύτερα κατάσταση, ενώ είναι υπό παρακολούθηση.

Σχετικά Άρθρα