Τουρκία: Το συγκινητικό μήνυμα των κατοίκων του Καστελόριζου και το ευχαριστήριο άρθρο της Hurriyet

 Τουρκία: Το συγκινητικό μήνυμα των κατοίκων του Καστελόριζου και το ευχαριστήριο άρθρο της Hurriyet

H τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει ένα νέο άρθρο με αφορμή την προσφορά των Ελλήνων προς τους σεισμόπληκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στο Καστελόριζο καθώς και στο ανθρώπινο μήνυμα που συνόδευε την ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ευχαριστώ γείτονα, άλλη μια χειρονομία από την Ελλάδα». 

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου». Με αυτό το μήνυμα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού συνόδευσαν τα πακέτα βοήθειας που απέστειλαν στην Τουρκία, με την σχετική δημοσίευση να γίνεται από το Γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή του Καστελόριζου, ο οποίος ανάρτησε στα social media τις φωτογραφίες των δεμάτων αλλά και το σχετικό σημείωμα.

«Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό», τονίζεται σε ανάρτηση της Περιφέρειας του Κας στα social media. 

https://twitter.com/KasKaymakamligi/status/1624489838459101190

Σχετικά Άρθρα