ΠΟΕΔΗΝ για αυξήσεις στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: “Δεν μας καλύπτουν, είναι κοροϊδία”

 ΠΟΕΔΗΝ για αυξήσεις στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: “Δεν μας καλύπτουν, είναι κοροϊδία”

Μακριά από αυτά που ζητούσαν οι υγειονομικοί είναι η αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που φέρνει αυξήσεις από 0 έως 50 ευρώ το μήνα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ «οι αυξήσεις 0 έως 50 ευρώ το μήνα δεν μας καλύπτουν. Είναι μακριά των προτάσεων που κάναμε στην αρμόδια επιτροπή».

«Υπεγράφη σήμερα από το Υπουργείο οικονομικών η αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς. Στο Υπουργείο οικονομικών είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας μέσα από τον διπλασιασμό και την επέκταση και στις άλλες ειδικότητες του εν λόγω επιδόματος ως έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στον ηρωισμό και την αυτοθυσία που επιδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας. Θα μελετήσουμε την πολυσέλιδη απόφαση.

Μας ενημέρωσαν από το υπουργείο οικονομικών ότι δεν περικόπτεται ή δεν μειώνεται από κανέναν συνάδελφο το επίδομα. Θα το δούμε. Οι αυξήσεις όμως από 0 ευρώ έως 50 ευρώ το μήνα (νοσηλευτικό προσωπικό) δεν μας καλύπτουν. Είναι κοροϊδία», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και συμπληρώνει: «Η ακρίβεια τσακίζει και συνεχίζουν πολλοί συνάδελφοι να λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη».

Σχετικά Άρθρα