Το γηροκομείο της φρίκης: “Τους είδα χτυπημένους με αίματα” – “Τους έδεναν στα καλοριφέρ”

 Το γηροκομείο της φρίκης: “Τους είδα χτυπημένους με αίματα” – “Τους έδεναν στα καλοριφέρ”

Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων σε γηροκομείο του Κορυδαλλού μίλησε μια πρώην εργαζόμενη και ένας κάτοικος της περιοχής.

«Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που είχαν ελλιπή φαρμακευτική αγωγή», καταγγέλλει η πρώην εργαζόμενη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με τη δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι είναι επιθετικοί […] Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός», προσθέτει. «Το επισκεπτήριο των συγγενών επιτρεπόταν τις ώρες 17:00-20:00 και η διεύθυνση του γηροκομείου πίεζε το προσωπικό να είναι όλα στην εντέλεια στις 17:00 για να μην αντιληφθούν όσα συνέβαιναν».

Από την άλλη, κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι «από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, γέμισε και μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες, ο κόσμος απηύδησε. Δεν είχαμε δει ποτέ την αστυνομία να έρχεται. Την είδαμε τώρα 3-4 μέρες που έχουν έρθει για να το κλείσουν».

«Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. Θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση», πρόσθεσε.

Κραύγαζαν από τον πόνο

Σοκαρισμένοι συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη.

«Είχα εδώ τη μητέρα μου δύο χρόνια. Όταν μπήκε στο γηροκομείο περπατούσε και αυτοεξυπηρετείτο. Έμαθα ότι έγινε ένας καυγάς με τις κοπέλες και τότε την έσπρωξαν, την έριξαν κάτω, και έσπασε το χέρι και ο γοφός της. Το έκρυβαν χωρίς να μου λένε τίποτα» είπε η κόρη τροφίμου.

«Όταν την επισκέφθηκα ήταν καθιστή και είδα ότι την είχαν δεμένη με σχοινιά. Όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι το κάνουν για να μην πέσουν κάτω οι τρόφιμοι και χτυπήσουν» συμπλήρωσε η ίδια. «Οι γιαγιάδες κραύγαζαν από τον πόνο, δεν ξέρω πόσες ώρες ήταν δεμένες».

Η μητέρα της πέθανε μετά από εγκεφαλικό για το οποίο όπως καταγγέλλει, δεν της είπαν ποτέ τίποτα.

Γείτονες λένε στην κάμερα της εκπομπής πως άκουγαν ουρλιαχτά και πως είχαν δει τρόφιμους με σημάδια στα χέρια, ενώ είχαν ξαναγίνει καταγγελίες.

Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία ενός άλλου άνδρα, η σύζυγός του τους τελευταίους μήνες που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο γηροκομείο είναι «πάντα περιποιημένη, πλυμένη και καθαρή».

Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται με ψώρα, ενώ στο γηροκομείο παραμένουν 37 ηλικιωμένοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς ανάμεσά τους εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο κρούσμα κοροναϊού.

Επίσης, η εκπομπή του Alpha TLive παρουσίασε εικόνες που δείχνουν εξαθλιωμένους ηλικιωμένους, με τραύματα στο κεφάλι, αποδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Δείτε τις εικόνες:

“Τους είδα χτυπημένους, με αίματα”

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι ηλικιωμένοι είχαν τραύματα στο πρόσωπο, στα μάτια και στο κεφάλι, και ήταν λερωμένοι«Έπεφτε ξύλο στους ασθενείς, δεν είχαν πολύ φαγητό, άθλιες καταστάσεις γιατί ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ. Το πρωί που πήγαινα τους έβλεπα στα πατώματα, χτυπημένους, με αίματα. Ήταν όλοι παρατημένοι. Δεν υπήρχε καμία νοσηλευτική φροντίδα», δήλωσε στην εκπομπή πρώην εργαζόμενη.

«Τους χτυπούσαν γιατί δεν τρώγανε, ή γιατί δεν πίνανε νερό ή είχε νεύρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης» πρόσθεσε.