• 29 Μαρτίου, 2024

Μπακογιάννη: “Δεν εξεπλάγην που με παρακολουθούσαν” – Το “καρφί” για Σαμαρά

 Μπακογιάννη: “Δεν εξεπλάγην που με παρακολουθούσαν” – Το “καρφί” για Σαμαρά

Αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή», σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το κακόβουλο λογισμικό Predator και βέβαια την εμπλοκή της σε αυτό. 

Αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο σκάνδαλο αλλά και στο γεγονός πως και το δικό της όνομα βρέθηκε στη λίστα των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, δήλωσε, προκαλώντας εντύπωση, πως «έπειτα από τόσα ονόματα που ακούστηκαν, δεν εξεπλάγην».

Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι νομότυπες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις με Predator είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το κακόβουλο λογισμικό. Ποιοι κρύβονται πίσω από το Predator, οικονομικά συμφέροντα ή άλλα, πρέπει να το μάθουμε. Για να είμαι ειλικρινής, έπειτα από τόσα ονόματα που ακούστηκαν, δεν εξεπλάγην».

«Απεχθάνομαι την οποιαδήποτε παραβίαση της προσωπικής ζωής. Γενικώς η ιστορία αυτή με ενοχλεί πάρα πολύ και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να βγάλουμε άκρη. Όχι ότι πρόκειται ποτέ να γλιτώσουμε, διεθνώς, από τέτοιου είδους παρακολουθήσεις. Εμείς όμως πρέπει να βγάλουμε μιαν άκρη και ως Ν.Δ. και ως χώρα. Να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Και θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη, με τους δικούς της ρυθμούς ενδεχομένως, θα βγάλει άκρη».

Σχετικά με τις εκλογές και συγκεκριμένα στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη, για το εάν θεωρεί πως η υπόθεση των υποκλοπών θα επηρεάσει τις εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε πως «κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρόν».

«Ο κόσμος έχει μιαν αντίληψη, κακή κατά τη γνώμη μου, ότι όλοι παρακολουθούν τους πάντες… κι έτσι γίνονται τα πράγματα. Κακώς. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να γίνονται έτσι τα πράγματα, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επέδειξε τόση ευαισθησία στο θέμα. Αντίθετα, αυτό που έχει συνέπειες είναι η τοξικότητα που έχει δημιουργηθεί… Η ιστορία (των παρακολουθήσεων) με ενοχλεί πάρα πολύ. Πρέπει να βγάλουμε μιαν άκρη και ως Ν.Δ. και ως χώρα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «εμείς, πράγματι, δεν θα είχαμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με ένα άλλο κόμμα. Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν κάνοντας υπερβάσεις, ως Ν.Δ., που ήταν αδιανόητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι όπως εμφανίζονται τα κόμματα, αν εξαιρέσεις το ΠΑΣΟΚ με το οποίο υπάρχει πάντα μια δυνατότητα συνεργασίας, δεν βλέπω κάτι άλλο. Είναι τόσο άσχημα τα γεωπολιτικά, τα ευρωπαϊκά, τα παγκόσμια πράγματα, που χρειάζεσαι μια κυβέρνηση κατά το δυνατόν αποτελεσματική».

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το «καρφί» που επεφύλασσε για τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια πολιτική βεντέτα που φαίνεται να μην έχει τέλος. Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, «νομίζω ότι αν είχα πάει στο συνέδριο της Ν.Δ. για την εκλογή αρχηγού (σ.σ. 2009) και δεν είχε δουλέψει ο εγωισμός μου ώστε να αποδεχθώ τότε την αλλαγή του καταστατικού, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά», προσθέτοντας πως «θα είχα βγει εγώ αρχηγός της Ν.Δ. και νομίζω ότι το μνημόνιο τότε θα είχε κρατήσει 5 χρόνια αντί για 10».