Καρανικόλας: Δεν έκανα τατουάζ ΠΑΣΟΚ, χέννα ήταν

 Καρανικόλας: Δεν έκανα τατουάζ ΠΑΣΟΚ, χέννα ήταν

Με… ημερομηνία λήξης ήταν τελικά το περιβόητο «τατουάζ ΠΑΣΟΚ» του Σπύρου Καρανικόλα, όπως με ημερομηνία λήξης ήταν και η παρουσία του στο Κίνημα, κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε με την -αναμενόμενη- προσχώρησή του στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (10/2) στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1 FΜ», το άλλοτε δεξί χέρι του Ανδρέα Λοβέρδου μίλησε για τη «μεταγραφή» του στη ΝΔ, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει για το περίφημο «τατουάζ ΠΑΣΟΚ» που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2018.

«Αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Ιούνιο καθαρά για πολιτικούς λόγους. Αυτό το οποίο είχα επισημάνει τότε, το οποίο μέχρι σήμερα με επιβεβαιώνει, είναι ότι δυστυχώς σε αυτές τις πολύ κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες όλα τα κόμματα -και αναφερόμουν φυσικά τότε στο πρώην κόμμα το οποίο υπηρετούσα με πολύ μεγάλη ευσυνειδησία τα τεσσερισήμισι χρόνια που είχα τις θεσμικές ιδιότητες του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου και του εκπροσώπου της ΚΟ- θα πρέπει να έχουνε σαφείς θέσεις, σαφές πολιτικό στίγμα, όχι απλά συνθήματα αλλά να είναι ξεκάθαρο το τι λένε στον ελληνικό λαό. Για παράδειγμα δεν είναι σαφές πολιτικό στίγμα από τη μια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αυτοδύναμη πορεία αλλά από την άλλη ταυτόχρονα να λέει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή χωρίς να μας λέει με ποιους, χωρίς να μας λέει ξεκάθαρα πριν τις εκλογές με ποιους επιθυμεί να συμπορευτεί με ποιους επιθυμεί να συμπράξει», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρανικόλας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν έθεσε όρο τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για να παραμείνει στη Χαριλάου Τρικούπη, ο ίδιος απάντησε: «Δεν ήταν κανένας όρος, εγώ είχα μια πολιτική πορεία συγκεκριμένη, είμαι σκληρά συντασσόμενος στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Θεωρώ ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα και που απειλούνε ακόμα και σήμερα να οπισθοδρομήσουν εκ νέου τη χώρα με απειλές, με λάσπη, με βούρκο, με όλα αυτά τα οποία ακούμε στο δημόσιο πολιτικό βίο το τελευταίο διάστημα με έναν οξύτατο διχαστικό και πολωτικό λόγο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με απειλές ότι «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ότι θα έρθουμε ξανά με το άγριο», όλα αυτά τα οποία ακούμε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως σχέση με την ορθή πορεία της χώρας», είπε.

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ για τη μετακίνησή του στη ΝΔ, ο κ. Καρανικόλας είπε ότι «δεν πρόκειται να μπω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεπιθέσεις. Σέβομαι τον χώρο που υπηρέτησα το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Το τατουάζ που αποδείχτηκε… χέννα

Όσο για το περίφημο «τατουάζ ΠΑΣΟΚ» (σ.σ έγραψε στο χέρι του #kinima_allagis) που έκανε το 2018, ο ίδιος είπε ότι δεν έκανε ποτέ τατουάζ, αλλά… χέννα.

«Θέλω απλά να πω ότι δεν υπήρξε ποτέ τατουάζ, ήταν μια καλοκαιρινή χέννα η οποία κράτησε τρεις ημέρες και η οποία έσβησε με το νερό. Θέλοντας να απαξιώσουν την τεράστια προσπάθεια που ήμουν από τους λίγους σε πολύ δύσκολους καιρούς που όχι απλά υπηρέτησα, προασπίστηκα με πολύ μεγάλο σθένος σε πολύ δύσκολες στιγμές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εξοντώσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Ήμουν από τους λίγους όταν άλλοι ήταν κρυπτόμενοι σε διάφορες θέσεις με παχυλούς μισθούς, εγώ ήμουνα μπροστάρης. Αναφέρομαι συνολικά σε όσους τις δύσκολες και κρίσιμες εποχές του ΠΑΣΟΚ ήταν κρυπτόμενοι ενώ εγώ ήμουνα παρών και έδινα πολύ σκληρές μάχες. Στοχοποιήθηκα πάρα πολύ από το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου εκείνη την περίοδο, ήμουν από τους λίγους τους οποίους δίνανε πολύ σκληρή μάχη για την παράταξη και για όσα πιστεύαμε και πρεσβεύαμε εκείνο το χρονικό διάστημα υπό την ηγεσία της Φ. Γεννηματά», ανέφερε ο κ. Καρανικόλας.

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του στην περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Επειδή βρισκόμαστε σε ένα δίλημμα εν όψει των εκλογών και νομίζω ότι το δίλημμα είναι σαφές, θα πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία της σταθερότητας, της ευημερίας και της ανάπτυξης προς τα μπροστά με μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή θα γυρίσουμε πίσω στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα; Και αναφέρομαι ξεκάθαρα στον κ.Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σήμερα, και για αυτό και συντάσσω τις δυνάμεις μου με τον κ.Μητσοτάκη, θέλω μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη για να πάει η χώρα ακόμα πιο μπροστά».

Ερωτηθείς για το αν θα στηρίξει τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο ίδιος ανέφερε ότι «το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση με έναν ισχυρό πρωθυπουργό ο οποίος θα δίνει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Πιστεύω και είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ μετά την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής θα είναι τη δεύτερη Κυριακή ισχυρή και αυτοδύναμη η ΝΔ».

«Η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη πιστεύω ότι είναι η πολιτική στέγη την οποία πιστεύω και θα υπηρετήσω», είπε.

Σχετικά Άρθρα